SEGRE

Aragonès pregunta als consellers de JxCat si comparteixen la qüestió de confiança

El vicepresident Jordi Puigneró i els consellers de Junts Gemma Geis, Josep Maria Argimon, Jaume Giró, Lourdes Ciuró, Victòria Alsina i Violant Cervera arriben al Palau de la Generalitat per una reunió urgent del Consell Executiu.

El vicepresident Jordi Puigneró i els consellers de Junts Gemma Geis, Josep Maria Argimon, Jaume Giró, Lourdes Ciuró, Victòria Alsina i Violant Cervera arriben al Palau de la Generalitat per una reunió urgent del Consell Executiu.Natàlia Segura / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, té la intenció de preguntar a cadascun dels consellers de JxCat, en la reunió que mantenen aquesta tarda a la Generalitat, si coneixien i comparteixen la qüestió de confiança plantejada pel seu partit, per decidir si formen part del Govern o de l’oposició. Aragonès ha convocat una reunió extraordinària del Govern per a aquest dimecres a les 17.00 hores, per abordar la crisi al si de la coalició de govern, després que JxCat amenacés ahir a la nit de demanar-li que se sotmeti a una qüestió de confiança si el president no dona "garanties" de compliment de tres punts de l’acord de govern que Junts considera fonamentals.

Segons han explicat fonts de Presidència de la Generalitat, al llarg de la reunió el president vol exposar la situació actual en la qual es troba el govern català i "defensar" el seu Executiu i les institucions, més encara en un context de complexitat econòmica i social.

En aquest sentit, segons les esmentades fonts, el president està "molest i perplex" davant de la posició del grup parlamentari de JxCat, ja que no només va posar en dubte el treball del Govern, sinó que va evidenciar la seua nul·la confiança en la paraula del mandatari català en donar resposta a les demandes de Junts. Aragonès no només està disposat a traslladar aquest malestar en la reunió, sinó que, segons afegeixen aquestes fonts de l’entorn del president, anirà més enllà: la seua intenció és preguntar directament a cadascun dels consellers de Junts per Catalunya si estaven al corrent de la qüestió de confiança i si la comparteixen.

Segons el parer del mandatari català, Junts ha de prendre una decisió sobre la seua continuïtat o no al Govern després de molts mesos d’indecisió, amb una interpel·lació clara a cadascú si volen ser Govern o són oposició. De fet, la plana major de JxCat i consellers del partit s’han reunit aquest migdia per coordinar el missatge que els membres del Govern traslladaran al president català en la reunió.

tracking