SEGRE

Els 100 euros per fill s'amplien a mares a l'atur o que hagin cotitzat un mes

La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern espanyol, Isabel Rodríguez, ofereix una roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern espanyol, Isabel Rodríguez, ofereix una roda de premsa posterior al Consell de Ministres.Eduardo Parra / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pressupostos generals de l’Estat de 2023 ja inclouran l’ampliació de l’ajuda de 100 euros al mes per a mares amb fills de 0 a 3 anys a aquelles dones que hagin cotitzat un mes o rebut una prestació contributiva o assistencial. Segons ha explicat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, després del Consell de Ministres, actualment ja existeix una prestació de 100 euros al mes per a dones treballadores donades d’alta a la Seguretat Social fins que els seus fills compleixin 3 anys i el Govern "amplia el col·lectiu de persones que poden rebre aquesta prestació".

Així ho ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres en la que ha detallat, a més, que el Ministeri de Drets Socials veurà incrementat el seu pressupost un 18 %, mentre que el d’Igualtat augmentarà un 14 %.

Sobre la llei de famílies, que contempla l’ajuda de 100 euros per fill menor de 3 anys però universal per a totes les mares, Montero ha demanat prudència perquè es tracta d’un esborrany que arribarà pròximament al Consell de Ministres i pot tenir algun tipus de modificació. "El Consell de Ministres té l’última paraula", ha asseverat Montero, que ha insistit que aquesta ampliació serà dins de l’actual normativa que contempla aquesta ajuda de 100 euros al mes, a través d’un pagament únic o deducció a l’Agència Tributària per a les mares treballadores amb nens menors d’aquesta edat.

En ser preguntada per algunes de les mesures que contempla la llei de famílies, la responsable d’Hisenda ha indicat que entre les partides més importants dels comptes publiques no ha destacat "el que ha de veure amb la futura llei de famílies". "Permetin la prudència que deixi aquest espai per quan arribi l’esborrany al Consell de Ministres", ha assenyalat Montero, que ha recordat que haurà de seguir el recorregut habitual dels projectes de llei.

"Serà la ministra de Drets Socials la que presentarà l’esborrany que li puc confirmar que ha format part del paquet de la negociació que ha pogut cristal·litzar amb l’aprovació d’aquest pressupost", ha dit.

La ministra d’Hisenda ha destacat que la llei de famílies permetrà recollir "realitats que existeixen en una societat plural en la qual hi ha molta diversitat de models que no responen a patrons clàssics", com les famílies monomarentales que seran considerades com a nombroses si tenen almenys dos fills. Segons fonts de la negociació, entre els acords negociats per PSOE i Unidas Podemos hi ha també un permís de vuit setmanes per als pares i mares treballadors fins que el nen compleixi 8 anys i el d’aprovar l’avantprojecte de l’esmentada llei de famílies abans que finalitzi aquest mes d’octubre.

tracking