SEGRE

Pedro Sánchez advoca per l'"estabilitat" al Govern i deixa en mans d'Illa si dona suport a ERC

Pedro Sánchez, en una entrevista per televisió.

Pedro Sánchez, en una entrevista per televisió.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha referit aquest divendres a la decisió de la militància de Junts de sortir del Govern, i ha advocat per l’"estabilitat" en l’Executiu català donats els moments tan complexos actuals, i ha afirmat que sempre tindrà la mà estirada per al retrobament de la societat catalana. No obstant, ha deixat en mans del líder del PSC, Salvador Illa, si dona suport a ERC per donar aquesta estabilitat. Sánchez, que ha comparegut a Praga després de la celebració del Consell polític de la Unió Europea, ha assenyalat que gairebé no li havia donat temps a conèixer la notícia per aquesta circumstància.

Però sí ha volgut precisar que "en aquests moments tan complexos que està travessant el conjunt de la societat catalana, europea, sent testimonis d’una guerra a les portes d’Europa amb els efecte que té el cost de l’energia, el valor de l’estabilitat és fonamental".

En aquest sentit, ha insistit en l’important que és l’estabilitat dels governs en totes les institucions pel que ha deixat clar que advoca per ella, per l’estabilitat del Govern. "Com a president del govern espanyol, sigui quina sigui la circumstància, tindrem sempre estesa la mà pel retrobament de la societat catalana".

Tanmateix, en ser preguntat si Salvador Illa dona estabilitat a l’Executiu català ha evitat respondre al·legant que aquesta pregunta cal fer-la al primer secretari del PSC. "Jo no soc la persona", ha assenyalat.

tracking