SEGRE

Successos

La família del nadó segrestat a Bilbao considera una "vergonya" la llibertat sense càrrecs i demanarà ordre d'allunyament

Ella ha demanat un ingrés voluntari a un psiquiàtric

Cotxe Policia Nacional

Cotxe Policia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La família del nadó segrestat dimecres passat de la maternitat de l’Hospital de Basurto sol·licitarà aquest dilluns al jutjat una ordre d’allunyament contra la presumpta autora del rapte, que va ser posada en llibertat provisional en la tarda d’aquest passat sense mesures cautelars.

En declaracions a Ràdio Euskadi, recollides per Europa Press, el pare del nadó raptat s’ha referit, d’aquesta forma, a la interlocutòria dictat aquest dissabte passat per la jutgessa del jutjat de guàrdia de Bilbao en el decretava la llibertat provisional, sense cap tipus de mesura cautelar, de l’acusada de segrestar el nadó, que a primera hora de dijous va deixar al nounat al pelut d’un habitatge del barri de Santutxu.

Segons ha considerat el progenitor, és "una vergonya que puguis fer qualsevol delicte i que et puguis quedar al carrer a les 72 hores". Al seu entendre, "en comptes de ser llibertat provisional hauria de ser vigilància provisional en un centre, encara que sigui psiquiàtric, o a la presó".

El pare del nadó ha avançat que aquest dilluns demanaran al jutjat una ordre d’allunyament contra l’acusada del segrest, a fi que la família pugui estar "més tranquil·la mentalment".

Ingrés voluntari

Per la seua part, la jove detinguda per presumptament segrestar el nadó i la seua família iniciaran aquest dilluns a Osakidetza els tràmits per al seu ingrés voluntari en un centre psiquiàtric, segons ha confirmat a Europa Press el seu advocat, que ha assegurat que, si els pares del nounat demanen una ordre d’allunyament, no s’oposaran.

La jove va passar en el matí d’aquest dissabte passat a disposició judicial i, en la seua declaració, va reconèixer els fets. A més, per petició de la mateixa dona i la seua família, es va sol·licitar el seu ingrés voluntari en un centre psiquiàtric, segons ha explicat el seu advocat.

Tanmateix, partint de l’informe del metge d’urgències i del forense, la jutgessa no va considerar necessari el seu internament mèdic. El procediment d’instrucció continuarà perquè s’aprecien "indicis fundats" de la comissió d’un delicte de detenció il·legal, però el jutjat no va veure raons per establir una mesura cautelar de presó provisional, en no constatar riscos de fuga o de destrucció de proves.

L’advocat de la jove, que ha assegurat que no recorreran la interlocutòria ha afirmat que aquest mateix dilluns la seua defensada i família iniciaran els tràmits davant d’Osakidetza per a l’ingrés voluntari en un centre psiquiàtric.

Segrest

La presumpta autora d’aquests fets va accedir dimecres passat a l’hospital cap a les nou de la nit i, fent-se passar per personal sanitari, va segrestar el nounat de la planta on es trobava i va fugir del lloc.

Després de tota una nit de recerca i investigacions, a les 08.15 hores de dijous passat es va localitzar al nadó, que havia estat abandonat per l’autora del fet al pelut d’un habitatge del barri de Santutxu. Immediatament, el nounat va ser atès pels serveis mèdics desplaçats al lloc i es va comprovar el seu bon estat de salut.

Les investigacions van permetre també identificar la jove, que, després d’una intensa recerca, va ser localitzada i detinguda a les 10.45 hores a la plaça Azoka del barri bilbaí de Zorrotza.

tracking