SEGRE

EUROPA DE L?EST CONFLICTE BÈL·LIC

Rússia acusa Ucraïna de llançar l'atac més profund en territori rus

Contra dos aeròdroms militars en els quals hi va haver almenys 3 morts || Intercepten un sobre amb ulls d'animal dirigit al consolat ucraïnès de Barcelona

Vladímir Putin va anar ahir a Crimea a visitar les obres de reparació del pont de l’Estret de Kertx.

Vladímir Putin va anar ahir a Crimea a visitar les obres de reparació del pont de l’Estret de Kertx.EFE/EPA/MIKHAIL METZEL/KREMLIN POOL/SPUTNIK/POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia va acusar ahir Ucraïna de llançar l’atac més profund en territori rus al colpejar dos aeròdroms militars a diversos centenars de quilòmetres del front en què van morir almenys tres militars. Els suposats objectius ucraïnesos van ser dos aeròdroms a la regió de Riazan, a menys de 200 quilòmetres de Moscou, i Saràtov, a uns 700 quilòmetres de la primera línia del front. Segons va explicar el portaveu del ministeri de Defensa, el general Ígor Konaixénkov, els atacs van ser perpetrats per drons ucraïnesos de fabricació soviètica.

Encara que Ucraïna no va reivindicar oficialment l’atac als aeròdroms, l’assessor de la Presidència ucraïnesa, Mikhailo Podoliak, va insinuar a Twitter que aquestes explosions podrien ser una resposta de Kíiv en plena guerra. L’atac d’ahir recorda les explosions ocorregudes l’agost passat en un aeròdrom i un dipòsit de municions a l’annexionada per Rússia península de Crimea, obra de sabotejadors ucraïnesos. A més, fa dos mesos, els ucraïnesos van anar més enllà al colpejar la joia de la corona del president rus, Vladímir Putin, el pont de Crimea, la qual cosa va desfermar la ira del Kremlin en forma de bombardejos massius que no han cessat des d’aleshores.

Precisament, Putin va inspeccionar ahir dilluns personalment al volant d’un cotxe marca Mercedes el pont, danyat el 8 d’octubre passat en un atemptat amb cotxe bomba. Poc després Putin va assegurar que no considerava necessaris més atacs massius, malgrat que l’aviació i artilleria russes no han deixat de martellejar objectius civils a Ucraïna, especialment energètics.A causa dels bombardejos russos, va cessar el subministrament d’aigua i llum a Odessa (mar Negre), i d’electricitat i calefacció en Kriví Rih (centre), mentre a Mikolaiv (sud) es va produir un tall d’emergència mentre es van activar les alarmes antiaèries. D’altra banda, la Policia Nacional va interceptar un nou enviament de sobres amb ulls d’animals a oficines diplomàtiques d’Ucraïna a Espanya.

En aquesta ocasió, a més d’anar dirigit a l’ambaixada, també es va detectar un altre enviament als consolats a Barcelona i a Màlaga.

tracking