SEGRE

Aragonès exigeix "totes les explicacions" de Renfe, Adif i el govern espanyol després de l'accident de Montcada i Reixac

El president de la Generalitat adverteix que millorar el servei a Catalunya és "urgent i inajornable"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Calen totes les explicacions de Renfe, Adif i el govern espanyol. Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable". Aquesta és la primera reacció del president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de l'accident per l'encalç de dos trens a l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac Manresa. A través d'un tuit, Aragonès ha explicat que està fent seguiment del succés, en contacte amb el servei d'Emergències, per conèixer l'evolució dels ferits, a qui ha desitjat una "ràpida recuperació". 150 persones han resultat ferides lleus i 5 més ho estan de poca gravetat per l’encalç de dos trens, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a través de Protecció Civil.

De moment s’han fet 3 trasllats en estat lleu a diferents centres sanitaris. Renfe ha informat que l’accident s’ha produït a les 7.50 hores, a l’entrada de l’estació. El servei de les línies R4, R7 i R12 està interromput en els dos sentits. La companyia ha activat el protocol per aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat 18 ambulàncies.

Els Bombers hi han dirigit 7 dotacions per ajudar en l’evacuació dels trens, que ja ha finalitzat. No hi ha cap persona atrapada als combois. Protecció Civil ha situat el pla Ferrocat en estat d’alerta.

tracking