SEGRE

PANORAMA

Detinguts 25 ultradretans sospitosos de planificar un cop d'Estat a Alemanya

Les forces de seguretat d’Alemanya han arrestat aquest dimecres a 25 membres d’un grup ultradretà no identificat sospitosos de planificar un cop d’Estat, segons han anunciat les autoritats, que han ressaltat que els detinguts pretenien "utilitzar mitjans m

Última hora

Última hora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat d’Alemanya han arrestat aquest dimecres a 25 membres d’un grup ultradretà no identificat sospitosos de planificar un cop d’Estat, segons han anunciat les autoritats, que han ressaltat que els detinguts pretenien "utilitzar mitjans militars" contra representants estatals i formar posteriorment el seu propi govern.

La Fiscalia alemanya ha detallat en un comunicat en la seua pàgina web que els detinguts són "presumptes membres i seguidors d’una organització terrorista" i ha confirmat que hi ha operacions en marxa per arrestar a un total de 52 persones. Així, ha manifestat que 22 dels detinguts són membres del grup i són tots de nacionalitat alemanya, mentre que entre els tres "seguidors" detinguts hi ha dos alemanys i un rus.

Els arrestos han tingut lloc en els estats federats de Baden-Wurtemberg, Bavaria, Berlín, Hesse, Baixa Saxònia, Saxònia i Turíngia, mentre que dos persones han estat detingudes a Àustria i Itàlia, respectivament. S’hi sumen batudes i registres en 130 propietats en uns altres quatre estats federats d’Alemanya.

"Els arrestats són sospitosos de ser membres d’una organització terrorista domèstica", ha ressenyat, abans d’identificar els suposats capitostos com Henrich XIII i Rudiger. "Els acusats pertanyen a una organització terrorista fundada com tard a finals de novembre de 2021 que tenia per objectiu enderrocar l’ordre estatal existent a Alemanya i reemplaçar-lo amb la seua pròpia forma de govern, que hauria estat conjuminada," ha assenyalat.

"Els membres de l’associació són conscients que aquest projecte només pot aconseguir-se a través de mitjans militars i violents contra representants estatals, el que inclou cometre homicidis. Els acusats estan units per un profund rebuig de les institucions estatals i l’ordre democràtic lliure a Alemanya", ha indicat la Fiscalia, que ha dit que tots ells "segueixen un conglomerat de mites conspiradors de les anomenades ideologies Reichsburger i QAnon".

tracking