SEGRE

EUROPA DE L?EST CONFLICTE BÈL·LIC

Rússia admet la mort de 63 militars en un atac ucraïnès a Donetsk

Putin utilitza figurants en les seues aparicions - El president rus, Vladímir Putin, va fer dissabte el seu discurs d’Any Nou envoltat de suposats militars, entre ells una dona rossa. Es tracta de Larisa Sergukhina, del partit Rússia Unida i me ...

Putin utilitza figurants en les seues aparicions - El president rus, Vladímir Putin, va fer dissabte el seu discurs d’Any Nou envoltat de suposats militars, entre ells una dona rossa. Es tracta de Larisa Sergukhina, del partit Rússia Unida i me ...EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern rus va confirmar ahir la mort de 63 militars en un atac executat dissabte per l’Exèrcit ucraïnès contra una caserna provisional a la ciutat de Makíivka, a la zona de la regió de Donetsk, a l’est d’Ucraïna, que està controlada per les autoritats prorusses. La xifra és molt inferior a la citada per mitjans ucraïnesos, que parlaven de 400 morts en l’atac. El ministeri de Defensa rus va dir que Ucraïna havia fet servir sis llançacoets múltiples HIMARS de fabricació nord-americana, dos dels quals van ser abatuts pels sistemes de defensa antiaèria russos.

“Es donarà tota l’assistència i el suport necessaris als familiars i amics dels militars morts”, va assegurar el portaveu del ministeri, Ígor Konaixénkov. Aquest atac ha provocat la fúria del Kremlin, i les forces russes van respondre ahir amb una nova jornada de bombardejos massius en diverses ciutats ucraïneses. L’Exèrcit ucraïnès va dir haver interceptat gran part d’aquests atacs.

El comando de la Força Aèria va apuntar que van destruir un total de 39 drons russos, dos aeronaus no tripulades i un míssil guiat llançat des de l’aire. D’altra banda, les autoritats russes van afirmar ahir que la seua aviació de llarg abast participarà aquest any en la invasió d’Ucraïna. Aquests avions tenen capacitat nuclear, si bé poden fer servir igualment armes convencionals, inclosos míssils de creuer.

tracking