SEGRE

RENFE

La filial saudita de Renfe incorpora les primeres dones maquinistes del país

La plantilla de la filial ascendeix 140 persones, gairebé una quarta part d’elles, dones

La filial saudita de Renfe incorpora les primeres dones maquinistes del país

La filial saudita de Renfe incorpora les primeres dones maquinistes del paísEFE/ Renfe / ***SOLO USO EDITORIAL/SOLO DISPO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe KSA, filial saudita de Renfe, ha incorporat la seua plantilla a les primeres dones maquinistes de la història de l’Aràbia Saudita, un total de 34 professionals que ja condueixen els trens d’alta velocitat de la Haramain High Speed Railway, la línia que uneix les ciutats de La Meca i Medina.

Segons ha informat Renfe KSA aquest diumenge, amb la incorporació de les noves maquinistes la plantilla de la filial ascendeix 140 persones, gairebé una quarta part d’elles, dones.

Les noves maquinistes tenen una edat mitjana de 26,8 anys i tres de cada quatre compten amb estudis universitaris, pel que són més joves que els seus col·legues masculins (la mitjana de les seues promocions és de 28,1 anys) i millor formades (només un 31 % dels maquinistes homes té formació superior).

L’empresa ferroviària ha detallat que la convocatòria de selecció de dones maquinistes va rebre 28.000 sol·licituds i les seleccionades van iniciar la seua formació el març de 2022, un cicle teoricopràctic d’1.157 hores, similar al que s’imparteix a Espanya.

El HHR és el primer ferrocarril d’alta velocitat de l’Orient Mitjà i està gestionat per un consorci de dotze empreses espanyoles i dos locals, del qual Renfe és el màxim accionista.

tracking