SEGRE

POLÍTICA

Feijóo acusa al PSC de donar "suport a l'independentisme" i buscar "repartir-se el poder" amb ERC després del 28M

En concret, el Govern i el PSC han assolit un acord sobre els Pressupostos de la Generalitat per a 2023 després de tres mesos de negociacions

Feijóo: Fa segles que no veurà un cristià matar en nom de la seua religió

Feijóo: Fa segles que no veurà un cristià matar en nom de la seua religióEFE/ Alejandro García

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat aquest dimecres al PSC donar "suporti a l’independentisme" després de l’acord pressupostari que han tancat amb el Govern i ha assenyalat que aquest pacte confirma que els socialistes busquen continuar governant amb ERC per "repartir-se el poder" en municipis i diputacions després de les eleccions del proper 28 de maig,

En concret, el Govern i el PSC han assolit un acord sobre els Pressupostos de la Generalitat per a 2023 després de tres mesos de negociacions, han informat fonts del Govern i dels socialistes. Aquest pacte se suma al tancat amb els comuns al desembre i amb ell l’Executiu català s’assegura la majoria parlamentària necessària per aprovar els Pressupostos, que incrementen en uns 3.100 milions d’euros els recursos de la Generalitat per a 2023.

En una entrevista en Ona Cero, que ha recollit Europa Press, Feijóo ha indicat que l’acord entre Govern i el PSC confirma que el independentisme està "fracturat" i "trencat" i ara "es cristal·litza aquesta ruptura". A més, ha assenyalat que l’eliminació del delicte de sedició i la rebaixa de la malversació és "una part del pressupost que avui s’acredita".

Al seu entendre, el PSC "ja no és el que es va dir que era per aconseguir molts vots a Catalunya", un "partit constitucionalista", sinó que és un "partit que dona suport a l’independentisme català". A més, ha indicat que el pacte d’avui confirma que el PSC "continua governant" amb ERC als ajuntaments i diputacions, de forma directa o indirecta, per "repartir-se el poder a Catalunya".

En qualsevol cas, ha admès que a ell l’"alegra" que hi hagi uns Pressupostos a Catalunya i "es facin algunes coses" més enllà de l’"embolic monumental que han posat al poble català", en al·lusió al 'procés'. "Almenys que tingui els comptes és una bona notícia", ha manifestat.

tracking