SEGRE

PANORAMA

La comunitat internacional es bolca amb Turquia i Síria per oferir ajuda

Espanya té previst enviar a la zona equips de recerca i rescat urbà

Membres dels Cascos Blancs sirians porten el cos d’una nena d’un edifici destruït a Harem, a prop de la frontera amb Turquia.

Membres dels Cascos Blancs sirians porten el cos d’una nena d’un edifici destruït a Harem, a prop de la frontera amb Turquia.ANAS ALKHARBOUTLI / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quinze estats membres de la Unió Europea, a més de Montenegro, s’han mobilitzat per assistir tant Turquia com Síria amb ajuda d’emergència pel terratrèmol registrat ahir, segons va confirmar la Comissió Europea. En total, Àustria, Bulgària, Croàcia, República Txeca, Estònia, França, Grècia, Països Baixos, Polònia i Romania, Itàlia, Hongria, Espanya, Malta i Eslovàquia han realitzat les respectives ofertes a les autoritats turques. En el cas d’Espanya, s’enviaran a Turquia i Síria equips de recerca i rescat urbà.

La presidenta de l’Executiu comunitari, Ursula von der Leyen, va subratllar que “el suport d’Europa ja està en camí” en un missatge al seu compte oficial de Twitter, alhora que va assegurar que els Vint-i-set “ploren” amb les famílies de les víctimes dels sismes.El president dels Estats Units, Joe Biden, va prometre a Turquia “tota l’ajuda necessària” per part del seu Govern després dels potents terratrèmols. Altres països com Colòmbia, Cuba o fins i tot Ucraïna també van oferir la seua ajuda humanitària.

A més, diverses organitzacions no governamentals com Save the Children i Metges Sense Fronteres (MSF) van confirmar la mobilització d’efectius i recursos per atendre les víctimes dels terratrèmols i damnificats tant en aquest país com a la veïna Síria.

tracking