SEGRE

BARCELONA

A presó dos membres d'un clan familiar acusats de falsificar i distribuir bitllets a Catalunya

El clan presumptament va fabricar i va introduir més de 5.600 bitllets falsos

Un cotxe de Mossos.

Un cotxe de Mossos.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona va decretar aquest divendres l’ingrés a presó provisional per a dos persones i la llibertat amb càrrecs per a dos membres més d’un clan familiar que van ser detinguts aquest dijous a Badalona per presumptament fabricar i distribuir bitllets falsos al litoral català.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van dur a terme una operació conjunta per desarticular el clan familiar, amb entrades en domicilis de Barcelona i Badalona, en la qual es va desmantellar el laboratori de fabricació, han informat aquest dissabte els dos cossos policials en un comunicat.

Segons els Mossos i la Policia Nacional, el clan presumptament va fabricar i va introduir més de 5.600 bitllets falsos, aconseguint uns guanys aproximats de 100.000 euros.

La investigació va començar aquest gener després de detectar una "gran quantitat" de bitllets falsos de 10, 20 i 50 euros en el circuit financer que presentaven elements comuns de falsificació.

Aquests elements van permetre als cossos policials centrar la investigació en un clan familiar que els Mossos ja havien investigat i que es va acabar desarticulant el 2018, amb diversos arrestats que encara compleixen condemna.

Els detinguts suposadament introduïen els bitllets falsos al circuit financer mitjançant el sistema de 'degoteig' -en petites quantitats- i es desplaçaven per petits comerços, sobretot a locals de les demarcacions de Tarragona i Barcelona, en els quals no s’utilitzaven sistemes electrònics per detectar bitllets falsos.

tracking