SEGRE

SOCIETAT

El papa Francesc surt de l’hospital després de tres nits ingressat per bronquitis

El pontífex argentí, de 86 anys, presidirà demà la missa de Diumenge de Rams a la Plaça de San Pedro del Vaticà

El papa Francesc surt de l'hospital després de tres nits ingressat per bronquitis

El papa Francesc surt de l'hospital després de tres nits ingressat per bronquitisEFE/EPA/ANGELO CARCONI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El papa Francesc espera rebre avui l’alta hospitalària després de passar tres nits ingressat en el Policlínic Gemelli de Roma a causa d’una bronquitis i tornar així al Vaticà per presidir des de demà els actes de la Setmana Santa.

Després de rebre l’alta, el pontífex argentí va abandonar l’hospital a les 10:20 hores locals (08.20 GMT) a bord d’un utilitari i, a la seua sortida, va arribar a baixar al cotxe ajudat per un bastó, per saludar els fidels i agrair els periodistes que han informat sobre la seua salut.

El pontífex argentí, de 86 anys, presidirà demà la missa de Diumenge de Ramos a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, que obre oficialment els ritus de la Setmana Santa.

Abans de sortir de l’hospital, Francisco es va acomiadar del rector de la Universitat Catòlica, Franco Anelli; del director general del Gemelli, Marco Elefanti; l’assistent eclesiàstic de la Universitat, monsenyor Claudio Giuliodori, i l’equip mèdic i d’infermers que l’han assistit.

El portaveu de la Santa Seu, Matteo Bruni, ja va avançar ahir divendres que Francisco sortiria avui de l’hospital amb el beneplàcit dels metges que el van atendre.

Francisco va ser ingressat dimecres passat a causa d’una bronquitis de base infecciosa, per la qual cosa se li va aplicar un tractament d’antibiòtics en infusió, per via intravenosa.

Ja des del primer dia hospitalitzat la seua salut va constatar una "millora", tal com va aclarir Bruni per llavors.

Francisco ha romàs en un apartament d’ús exclusiu dels papes en el Gemelli, inaugurat en temps de Joan Pau II.

Aquesta va ser la segona vegada que Francisco ha passat pel Gemelli. La primera va tenir lloc el 4 de juliol de 2021, quan va ser operat del còlon i va quedar hospitalitzat durant deu dies.

Des d’aleshores, el papa també ha patit un problema al seu genoll dret que l’obliga a caminar amb bastó o amb cadira de rodes i ha assegurat en algunes ocasions que no es vol operar.

tracking