SEGRE

Corresponsabilitat

President de PIMEC Joves

Ricard Vizcarra

Ricard Vizcarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elaborar un Pla d’Acció per a la Corresponsabilitat i la Conciliació de la vida laboral, familiar i personal hauria de ser una de les prioritats per tal que els seus treballadors i treballadores tinguin una millor qualitat de vida laboral i, per tant, siguin més competitius.

És important que s’elabori en el marc d’un procés participatiu, buscant que tota la plantilla pugui dir la seva i potenciar la relació entre el món laboral i l’espai privat de cadascú. Seguidament, algunes accions útils per aconseguir-ho:

  • Possibilitat de realitzar jornada intensiva amb horari flexible: Amb horari intensiu de 7 hores, i que cadascú pugui escollir l’horari d’entrada i de sortida que consideri oportú, de forma coordinada amb l’empresa. 
  • Jornades de cohesió: Mensualment pot ser aconsellable realitzar jornades de cohesió i enfortiment de l’equip de treball, on tots els treballadors realitzin conjuntament activitats que no tinguin a veure amb cap temàtica laboral. Inclús obertes a les famílies dels treballadors. Això permet enfortir vincles entre companys, que després són altament favorables en la vida laboral i, per tant, per a l’empresa. 
  • Formació en horari laboral: Que tots els treballadors tinguin la possibilitat de formar-se en la matèria que considerin oportuna i del seu interès durant l’horari laboral.

Des de PIMEC Joves Lleida animem a fer-ho a totes les empreses, per al bé de la mateixa empresa, els treballadors i el bé de la societat. Estic convençut que un bon empresari ha de vetllar perquè tothom es trobi a gust a la feina, i que pugui gaudir de la família, amics i temps lliure. 

Només d’aquesta manera és possible aconseguir augmentar la productivitat empresarial a la vegada que es milloren les condicions laborals dels treballadors.

tracking