SEGRE

El Barça ha guanyat la Champions League!

Presidenta de Pimec Joves Lleida

Júlia Arnó

Júlia ArnóPIMEC Joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sí, aquest cap de setmana passat el Barça va guanyar la Champions League, una de les fites més importants del món del futbol. El Barça? Ah sí, el Barça femení! Un exemple més a la col·lecció.

Estem caminant des de fa molt temps per guanyar visibilitat i, en definitiva, per guanyar la igualtat. Però, en ple s. XXI, encara queda molt camí per fer. Dones, joves i autònoms, col·lectius minoritaris però sense els quals el teixit productiu no podria créixer. I no és que ho tinguem fàcil, ja que en el cas de les dones tot just enguany s’estan començant a aplicar mesures per equilibrar la igualtat salarial, permetent fins a un 25% de diferència entre salaris d’homes i dones d’una mateixa categoria i sense necessitat de justificació. Em permeteu que rigui?

En el cas dels joves, seguim sense veure mesures efectives per emprendre negocis de manera incentivada, o per aturar aquesta taxa de desocupació del 40%.

Necessitem oportunitats, i les necessitem quan som joves. En el cas dels autònoms ens estan plantejant de cara al 2022 un canvi de quotes a la Seguretat Social graduals en funció dels ingressos o rendiments, però no es mullen indicant quin serà el barem, si ingressos o rendiments, fet que condiciona absolutament l’enquadrament en aquest tauler de noves quotes. I plantegen un període de transició que no contribuirà a l’aflorament de l’economia submergida que pretén eliminar aquesta mesura.

Per tant, davant dels petits passos que les administracions fan de manera incipient però sense impacte, no ens queda més remei que seguir remant, obrint portes com ho han fet les jugadores del Barça, per aplanar el camí dels que vinguin darrere.

Visca el Barça, el femení! I visca les dones, els joves i els autònoms!

tracking