SEGRE

Alex Rodríguez: «Volíem dedicar el nostre temps, esforç i talent al món dels videojocs»

Alex Rodríguez és Director d’Operacions a Starloop Studios, una companyia lleidatana emmarcada en el sector dels videojocs. Es dedica a coordinar el departament comercial i a tasques de gestió de l’empresa. Starloop ja té 70 treballadors.

Pimec

Pimec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és Starloop Studios?

Una empresa lleidatana que es dedica a programar i dissenyar jocs per a tercers. Els nostres clients són empreses que publiquen jocs, però no tenen la capacitat o el temps de desenvolupar-los. Aquí és on intervenim nosaltres, mitjançat mà d’obra altament qualificada. En aquest sentit, molt d’aquest talent i qualitat ve de gent formada a la Universitat de Lleida.

Com va sorgir la idea?

Teníem clar des del principi que la nostra passió són els videojocs, i que volíem dedicar el nostre temps i talent a aquesta indústria. Així que, començant només amb una persona, hem crescut fins a la setantena en sis anys. Les dificultats durant aquests anys no han sigut poques; molta gent pensa que el sector de l’entreteniment és poc seriós, però la realitat és que és altament competitiu. En altres països és un sector amb molta sortida laboral per a enginyers informàtics, i pensem que serà la tendència en els següents anys.

Quins són els reptes als quals us enfronteu actualment?

El repte més rellevant és la globalització. Es tracta d’una arma de doble tall: per una banda, l’accés als mercats de fora d’Europa és més senzill, però de l’altra tenim una competència molt més gran, sobretot en el mercat asiàtic i de l’est d’Europa. De totes maneres, creiem que el nostre nivell de qualitat en programació i disseny és clarament superior. Creiem que això seria, clarament, el nostre avantatge competitiu.

Com ha anat evolucionant l’estructura i el lideratge durant aquests anys?

Inicialment, l’estructura era molt plana i tothom feia de tot, d’acord amb les seves possibilitats. A mesura que es va anant creixent, es va anar afegint verticalitat i, posteriorment, departamentabilitat. Avui tenim una barreja entre projectes i departaments que permet una comunicació directa a tots els nivells. Pel que fa al de lideratge, el departament de gestió de talent ha marcat un abans i un després en l’empresa, garantint l’escalabilitat de l’empresa. Intentem implicar els empleats en moltes decisions importants, i hi ha molta cohesió entre ells.

Quina és la fita més rellevant que heu aconseguit?

Fa dos anys, un dels nostres clients més importants va adquirir gairebé la meitat de les participacions. Al ser una empresa nord-americana, vam poder accedir a mercats diferents i al consell de primera mà de gent amb més experiència en el negoci.

Quin és el perfil de treballador que teniu a Starloop Studios?

Una part molt rellevant de la plantilla són enginyers informàtics, tot i que també hi han un departament artístic. Estem en recerca contínua i activa de nous programadors per incorporar en plantilla. És un perfil molt concret, per l’alt grau d’especialització, i les proves per poder formar part de l’empresa són rigoroses. Tot i això, els beneficis per als empleats són nombrosos: formació, accés a tecnologies d’última generació com la Realitat Virtual, treballar en el que els agrada… Tenim treballadors de fora de Lleida, però la majoria són llicenciats a la Universitat de Lleida, d’on provenen amb un grau de preparació molt alt.

Què creus que és el més difícil d’emprendre?

No tots els dies pots ser optimista i voler menjar-te el món. En aquests moments és quan has de poder mirar tot el recorregut que has fet, i on vols estar d’aquí a un temps. És així com agafes empenta per continuar endavant encara amb més ganes.

Què us pot aportar PIMEC Joves?

Es tracta d’una organització que estableix sinergies entre petites i mitjanes empreses, cosa que ens va molt bé per trobar proveïdors locals de qualitat, així com partners interessants en tot tipus de col·laboracions, com financeres o suport logístic.

Quines són les expectatives de l’empresa a llarg termini?

El perfil més habitual dels nostres clients és l’empresa nord-americana o europea de mida mitjana. Volem accedir a partners de gran mida, amb tot el que això comporta: projectes més rellevants, coneixements tècnics més amplis o especialitzacions en els perfils. Anem per molt bon camí, amb xifres de facturació molt altes, i clients de la mida de Kiloo (Subway Surfers), Google, Samsung o Square Enix (Final Fantasy). Som molt positius respecte al futur.

tracking