SEGRE

Daniel Montoya: «No només oferim allotjament; proposem un nou estil de vida»

És consultor de turisme i especialista en sostenibilitat per a allotjaments i serveis turístics. També és un emprenedor en sèrie que ara desplega una xarxa de turisme responsable al Delta de l’Ebre.

Daniel Montoya: «No només oferim allotjament; proposem un nou estil de vida»

Daniel Montoya: «No només oferim allotjament; proposem un nou estil de vida»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com sorgeix el projecte Deltaic?

Després de crear el web greenroomhotels. com vaig constatar la dificultat d’introduir canvis al model de negoci turístic tradicional. Llavors vaig decidir apostar per dissenyar directament propostes amb la sostenibilitat i el turisme responsable com a eix vertebrador. Deltaic ha estat pionera.

Ets de Sabadell, els teus socis són de Lleida i dels Emirats Àrabs i heu escollit Deltebre per la prova pilot

El parc del Delta de l’Ebre, juntament amb el dels Ports, és reserva de la biosfera i atrau clients sensibilitzats amb el turisme responsable. Al mateix temps, el mercat immobiliari és assequible. El Delta és un indret que no s’ha sobreexplotat i, gràcies a la visió de moltes empreses del territori, hi ha el convenciment que el seu desenvolupament només és possible si es conserva allò que el fa únic a través del turisme responsable. El municipi de Deltebre està estratègicament ubicat al bell mig del Delta i té tots els serveis necessaris per ser el punt de partida per descobrir l’entorn.

A banda de l’allotjament, quins altres serveis oferiu?

Deltaic és un projecte que va més enllà d’oferir només allotjament. Promovem un estil de vida amb valors que ajudin el desenvolupament positiu de les persones, les destinacions i el medi ambient. Disposem d’una botiga ecològica, tan física com digital, i d’un local multifuncional amb gastrobar preparat per acollir exposicions i realitzar tallers i cursos.

Què hi trobarà el client?

Els clients poden gaudir d’espais sans, creats amb materials i teixits naturals, mobiliari dissenyat ecològicament i envoltat de plantes i natura. Tot això en un paratge amb unes vistes extraordinàries i en espais confortables perquè el client gaudeixi i descobreixi el nostre interiorisme particular, que a més es podrà emportar a casa a través de la nostra botiga en línia. En l’àmbit gastronòmic hi trobarà productes ecològics de proximitat. El nostre gran valor, a més, és un intangible: les nostres recomanacions per gaudir del Delta, del menjar, per saber què visitar i allò que no es pot perdre. Totes les experiències, productes i activitats que promovem estan alineades amb la nostra filosofia i valors.

En aquest projecte heu tocat tots els elements del pla de negoci i us heu tornat uns experts en temes de finan· çament, des del tradicional fins al col· laboratiu. A què es destina un i altre tipus de finançament?

El finançament el destinem a sufragar les inversions per posar en marxa el negoci. Les vies de finançament tradicional miren el projecte només de forma global. En canvi, tant l’E-Crowd (crowdlending) com Verkami (crowfunding creatiu), ens financen els aspectes del model de negoci que tenen impacte positiu: inversions en eficiència, partides relacionades amb l’economia circular o accions de caràcter social i/o cultural.

Sostenibilitat i eco-friendly estan a l’ordre del dia. Creus que se n’està fent un bon ús i com podem distingir un producte realment sostenible d’un simple rentat de cara eco?

Amb la sostenibilitat i l’ecologia hi ha una veritable perversió en el llenguatge. El consumidor ha de tenir visió crítica i no quedar-se amb la superficialitat de les paraules. S’hi ha de posar sentit comú, fixar-se d’on vénen les coses i com estan fetes.

El món de l’emprenedoria és tot un repte, quin element consideres clau alhora d’iniciar un nou projecte?

Una idea amb projecció, un equip que pugui portar-la a terme i sobretot perseverança. Pel camí d’un projecte innovador hi trobareu un munt de visions immobilistes a les quals només la perseverança podrà fer front.

PIMEC Joves Lleida és una plataforma que intenta dinamitzar i facilitar les sinergies entre membres com tu i els teus socis que us heu complementat alhora d’engegar un nou projecte. Quin consideres que ha de ser el camí per seguir fomentant aquestes inici· atives i per atreure el jovent en el sec· tor empresa?

Els equips multidisciplinaris. Crec que és un bon punt de partida per generar idees a partir de visions i formacions completament diverses. Calen visions des de diferents punts de vista per trobar nous espais d’innovació. Aquest tipus de projecte són en si mateixos focus d’atracció de talent jove, ja que resulta més engrescador participar-hi que en una empresa tradicional.

tracking