SEGRE

Miquel Serret: "Volem compatibilitzar l'esport més competitiu amb el rendiment escolar"

Juga a l’Hoquei Club Alpicat, que competeix a l’avantsala de l’OK Lliga, i és un dels coordinadors del conjunt. Treballa al departament de comptabilitat de Prefabricats Pujol. I ara, per si no n’hi hagués prou, també és emprenedor.

Miquel Serret, de Alpicat Hoquei Formació

Miquel Serret, de Alpicat Hoquei FormacióPimec Joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veient el seu currículum, com s’ho fa per arribar a tot arreu?

Tampoc n’hi ha per tant! Des de petit he compaginat l’hoquei amb els estudis, que han estat la meva prioritat, i això m’ha ensenyat a organitzar-me de la millor manera possible. Un cop acabada la carrera he seguit jugant a hoquei i m’he vinculat amb la base de l’Alpicat, del qual actualment sóc el coordinador amb el Mats Zilken. A més estic iniciant la meva carrera professional a Prefabricats Pujol.

Alpicat Hoquei Formació és una idea teva. Com sorgeix?

Ja fa temps que em rondava pel cap aportar un valor diferencial a l’hoquei de base, i potenciar la formació humanística dels nens i nenes que entrenava, de forma paral·lela al que el mateix hoquei els podia transmetre. Això, sumat a la vocació del club de cuidar la base, em va portar a plantejar un projecte diferencial, com és una acadèmia esportiva vinculada a un club d’hoquei.

Explica’ns què ofereix.

Alpicat Hoquei Formació és una extensió del mateix club que vol arribar allà on els clubs tradicionals no arriben. Oferim als jugadors joves, sobretot de categories infantil i juvenil, un pla personalitzat per compaginar esport i estudis, oferint-los eines de gestió personal que els permetin continuar practicant el nostre esport amb la intensitat i la dedicació necessàries, sense que això suposi deixar de banda els estudis i la formació acadèmica. També vetllem per l’alimentació saludable dels nois i noies. Es tracta d’un pla personalitzat per a cada jugador, en constant evolució, que inclou moltes pautes i hàbits que els seran útils en el futur. I que també està obert a jugadors i jugadores que no competeixin amb el nostre club.

Què et va portar a pensar en un projecte com aquest?

Fa molt temps que sento les reticències de pares que no volen que el seu fill continuï entrenant tres dies a la setmana quan arriben als 13 o 14 anys i els estudis es tornen més exigents. És just en aquell moment quan l’esport es torna més competitiu. És un valor relacional molt important, que els ajuda en la seva maduració cognitiva d’una manera més adequada, a la vegada que els manté allunyats de mals hàbits. Mai havia treballat l’hoquei des d’aquesta vessant, però a la vegada sempre havia plantejat els entrenaments dels meus jugadors d’aquesta manera. La franja d’edat entre els 12 i els 16 anys és quan els joves deixen més l’esport, i és aquí on l’Alpicat Hoquei Formació té un paper fonamental, ja que desenvolupem plans personalitzats per a cada jugador.

Com es posiciona i marca la diferència?

Som dels pocs centres d’aquestes característiques que hi ha. A més, la temporada que ve, tant l’equip infantil com el juvenil de l’Alpicat començaran a rebre les primeres píndoles de coneixement, per poder esprémer al màxim el seu temps, la qual cosa els permetrà gaudir al màxim de l’hoquei i potenciar el seu rendiment acadèmic.

Quina és la part més gratificant de la teva feina?

Sens dubte, ajudar els nois i noies que entrenem a millorar els seus hàbits d’organització i estudi, la qual cosa, ni que sigui de rebot, els ajuda a potenciar el nivell esportiu. No obstant, d’això ja s’encarreguen els entrenadors del club, que són molt bons i capacitats. Ho dic jo, que en sóc el coordinador! [riu]

Què li diries a l’emprenedor que ens llegeix en aquests moments?

Que no s’ho pensi ni un moment! Si té una idea de negoci ha d’intentar tirar-la endavant. Ha de sortir de la zona de confort. Independentment de si el projecte funciona o no, el farà créixer molt com a professional i com a persona.

I a un jugador d’hoquei que encaixaria en aquest projecte formatiu?

Que es posi en contacte amb nosaltres! Ell o els seus pares, és clar. Si teniu ganes que el vostre fill segueixi jugant a l’hoquei però dubteu que això sigui compatible amb un bon rendiment acadèmic, nosaltres us ajudarem i li aportarem un valor diferencial de planificació dels estudis, que li permetrà afrontar-ho amb les millores garanties d’èxit.

Què t’aporta formar part de PIMEC Joves?

Moltíssim. PIMEC Joves aposta pel suport i interacció entre joves empresaris i emprenedors de la plana de Lleida. Conèixer altres professionals ens ajuda a seguir aprenent i millorant. Poder difondre un projecte que uneix hoquei i educació em permet retornar a la societat tot el que m’han donat quan era jove.

tracking