SEGRE

Júlia Arnó: “A vegades no et pots deixar d'implicar en projectes que tens al davant”

No para. A part de la seva feina al despatx, us la trobareu assistint a conferències o jornades de prestigi, promovent noves iniciatives o reunida en taules emprenent projectes. Avui l’entrevistem com a flamant nova presidenta de PIMEC Joves Lleida.

Júlia Arnó

Júlia ArnóPIMEC Joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Júlia, ets la nova presidenta de PIMEC Joves i també la primera dona a ocupar el càrrec a Lleida

Sí, i ho faig amb molta il·lusió i empenta. Podríem dir que sóc la continuadora del projecte iniciat per l’anterior president, el Ricard Vizcarra, i tinc la sort de seguir amb part de la junta anterior, inclòs el mateix Ricard, que ja està molt consolidada. Hi haurà un parell d’incorporacions més que, juntament amb el personal incondicional de la casa, ens ajudaran a aconseguir una nova versió del que PIMEC Joves ha ofert i seguirà oferint al jove empresariat Lleidatà.

Actualment treballes en dos projectes empresarials propis, a banda del nou repte a PIMEC Joves Lleida, com ho compagines tot plegat?

Sóc segona generació d’un negoci familiar, una petita consultora d’empreses, Assessor.cat. A més, fa tot just un any que hem inaugurat un projecte d’allotjament turístic sostenible a Deltebre, Deltaic.eco. Tinc la gran sort de comptar en els dos casos amb un gran equip al darrere que em permet gestionar els projectes i embarcar-me en nous reptes com és el de liderar la “nova fornada” de PIMEC Joves Lleida. I finalment compaginar- ho tot plegat amb la vida personal i familiar, que no sempre és fàcil i que crec que s’ha de valorar molt.

L’assessoria i consultoria és un sector molt madur i en ple procés de transformació, com ho enfoqueu al vostre despatx?

Fa anys que se’n parla, d’aquest procés de transformació. El nostre sector sembla que tingui a sobre un núvol ben carregat d’aigua preparat per descarregar de forma imminent. No obstant, si et mantens al corrent de les novetats legislatives, i ho saps acompanyar amb la transformació tecnològica i, no ens n’oblidem, amb les necessitats relacionals de generacions com els millennials, dels quals formo part, o la generació Z, és un sector que és i serà imprescindible per tal de garantir un bon acompanyament de les empreses, no només en l’àmbit mercantil, laboral i tributari, sinó també i, especialment, en el sector estratègic o de gestió.

Explica’ns una mica més sobre els teus altres projectes d’emprenedoria

A casa meva he viscut en un entorn d’emprenedoria des que vaig néixer, i alguna cosa se m’ha enganxat. Actualment, a banda del despatx, també participo en altres projectes empresarials, alguns lligats amb la terra com un petit molí d’oli, relacionats amb el sector de l’empresa com la gestió de software empresarial propi, i per acabar, i juntament amb dos socis i amics, he emprès el projecte de turisme sostenible a Deltebre. Hem rehabilitat un edifici d’allotjaments per convertir-lo en un edifici singular i rehabilitat en termes de sostenibilitat i ecologia i on, al bar i restaurant cultural, es poden gaudir d’uns deliciosos menús amb productes de proximitat i temporada aptes per a totes les dietes.

No goso preguntar-ho, però tens algun altre projecte en ment?

Tot i que m’animo molt ràpid, a data d’avui no m’atreveixo a embarcar-me en res més. Pel nostre despatx passen molts tipus de projectes i a vegades no pots evitar implicar-t’hi, com si del teu propi projecte es tractés.

És emprendre un estil de vida?

Emprendre és en certa forma una elecció o una necessitat, depenent de les circumstàncies en les quals un es trobi. Avui, disposar de títols no és indicatiu d’èxit en l’àmbit professional, i moltes vegades ens trobem amb emprenedors “no vocacionals”. No obstant, jo animo que qui decideixi emprendre ho faci ben acompanyat. Es pot fer sol, però envoltat de bons professionals, socis, treballadors i assessors tot resulta una mica més senzill. La clau està en la teva validesa per desenvolupar la tasca que has de realitzar i en la validesa de l’equip intern o extern que t’ajudarà que la puguis dur a terme. La clau està en les persones.

Què pot aportar PIMEC Joves Lleida a algú com tu?

PIMEC és una organització que té una gran representativitat del teixit empresarial català que permet, a través de les seves branques, com és la de PIMEC Joves Lleida, arribar a connectar i crear xarxa per generar un punt de trobada, de suport, d’aprenentatge, de sinergies i d’oportunitats en general. En el nostre cas, amb els joves emprenedors, autònoms, segones i terceres generacions, i empresaris en general, perquè comparteixin les seves inquietuds i aprenguin els uns dels altres mentre participen en activitats de networking, en visites a empreses, o en xerrades diverses.

tracking