SEGRE

Zoe Valero: «Mai hem renunciat a les tècniques i elaboracions artesanals»

És la segona generació de Torrons Fèlix d’Agramunt, un lideratge que porta a terme amb esperit tradicional i mentalitat ‘millennial’. Advocada de formació, és jutge de Pau. I per si li quedaven hores lliures, ara també forma part del comitè de Pimec Joves

Zoe Valero: «Mai hem renunciat a les tècniques i elaboracions artesanals»

Zoe Valero: «Mai hem renunciat a les tècniques i elaboracions artesanals»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com porteu el desembre, atrafegats?

Sí, ara mateix estem al punt més àlgid de la temporada. Tot i que la nostra feina ha canviat bastant els últims anys per la desestacionalització del producte, el Nadal s’acosta i ja encarem la recta final de la temporada més intensa i important per a nosaltres.

Qui va iniciar el projecte?

El meu pare, amb només 13 anys, es va iniciar al món de la pastisseria, anant una llarga temporada a treballar en un obrador de la Val d’Aran on va descobrir que aquesta era la seva passió. Allà va aprendre a treballar amb l’exigència i qualitat que avui ens caracteritzen. Després, a Agramunt, poble de tradició torronera, junt amb la meva mare Pilar van iniciar el projecte Torrons Fèlix, on avui jo, com a segona generació, continuo aquest projecte conservant l’essència que he après d’ells i innovant amb la creació de nous productes.

Tu ets segona generació, i ‘millennial’. Com es porta això en un negoci tan tradicional?

Mai hem volgut renunciar a les tècniques i elaboracions tradicionals, que en molts casos s’han perdut. La qualitat, artesania, feina acurada i passió per la feina ben feta és el que ens caracteritza. Com a segona generació he continuat en aquesta direcció, tot i que també intento innovar, apostant per la desestacionalització i creant nous productes i línies de mercat, com detalls per a esdeveniments i celebracions, taules dolces i molts productes de xocolata, bomboneria i postres per a restauració. També hem començat a donar a conèixer el producte a través de cates de torrons més sensorials per a saber apreciar i gaudir d’aquest postre.

Quin és el vostre tret diferencial?

Sense cap mena de dubte la qualitat, perquè cuidem estrictament cada procés d’elaboració dels nostres productes. Som un petit obrador, on la paraula artesanal no és cap eslògan sinó una realitat que es percep només creuar la porta. Seguim elaborant tal com ho feien els antics torronaires, des de la matèria prima de proximitat al procés d’elaboració de manera totalment artesanal. Això ens permet aconseguir cada any una producció limitada de molta qualitat. Tant és així que a qualsevol client li és fàcil apreciar a la primera mossegada de qualsevol producte de Torrons Fèlix. A més, a part dels torrons, més típics de Nadal, ens caracteritza la nostra línia de torrons d’autor. Són especialitats selectes, molt acurades, fetes a partir de diferents tipus de xocolata i fruits secs, i que podem arribar a tardar fins a tres dies a elaborar-se! Són els torrons estrella de casa nostra i els que han fet que cada vegada més gent ens conegui i ens vingui a visitar.

La teva feina no acaba aquí, oi?

Per la meva formació en dret, vaig veure l’oportunitat de poder aportar els meus coneixements legals al jutjat de pau d’Agramunt, on actualment exerceixo de jutgessa de Pau encarregada del registre Civil d’Agramunt. Entenc que és una manera de conèixer i ajudar els agramuntins. A banda d’això, tinc moltes inquietuds que a poc a poc m’agradaria dur a terme dins del meu projecte personal a Torrons Fèlix, així que “tot està per fer i tot és possible!”.

Advocada, empresària i emprenedora. A vegades la feina no té a veure amb allò que hem estudiat

Considero que és molt important tenir l’oportunitat de formar-te en el que t’agrada i en el que tens una inquietud o projecte de futur, però també ho és treballar en allò que et fa feliç. I personalment en el meu cas això es compleix. Tinc uns coneixexments que m’han permès tenir una visió del món empresarial per a gestionar l’empresa i a la vegada treballar en allò que m’apassiona i que he viscut des de ben petita. Els coneixements sempre hi són, creu-me, mai sobren!

I ara, a sobre, no només t’has incorporat a PIMEC Joves Lleida, sinó també al seu comitè

Formar part del comitè lleidatà de PIMEC Joves, en el meu camí de l’emprenedoria, implica conèixer noves experiències, compartir i col·laborar amb altres emprenedors i complementar idees o iniciatives. A vegades el més habitual és centrar-nos en la nostra empresa i en tots els projectes que estem desenvolupant, i això ens fa oblidar que potser el més important per créixer personal i professionalment és construir i mantenir relacions personals amb emprenedors o empresaris, creant sinergies i compartit coneixements. Considero que la cooperació ens enriqueix per a fer créixer els nostres coneixements i aspiracions

tracking