SEGRE

Pol Castellnou: “Els alumnes que no defalleixen arriben més lluny que els llestos”

El Pol és la segona generació de Formació Miró, centre especialitzat en repassos de Lleida –i ara també a Barcelona–, que prepara els alumnes perquè puguin aconseguir les seves fites acadèmiques i créixer personalment i professionalment

Pol Castellnou, de Formació Miró: “Els alumnes que no defalleixen arriben més lluny que els llestos”

Pol Castellnou, de Formació Miró: “Els alumnes que no defalleixen arriben més lluny que els llestos”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

33 anys de vida. No ho pot dir tothom

La meva mare, Manuela Ramírez, va començar impartint classes de repàs a Lleida a alumnes de BUP i COU al menjador de casa. Va començar com una forma d’autoocupació en un sector que l’apassionava i que ha anat evolucionant amb el pas dels anys fins a arribar al que som avui dia, un centre de formació amb dues seus a Lleida i una a Barcelona i una plantilla de més de 40 professors.

Algun moment clau?

Crec que hi ha dos moments que han marcat l’evolució de l’empresa. El primer va ser fa 30 anys, quan la meva mare va adquirir el primer local i ens vam convertir oficialment en una acadèmia de repassos. L’altre, l’any 2012, quan em vaig incorporar a l’empresa i vam convertir Formació Miró en un centre de formació més complert, que ofereix formació bonificada, subvencionada, idiomes, agència de col·locació i, com sempre, repassos d’una gran varietat d’assignatures. Des de llavors hem ampliat les instal·lacions i hem incrementat el nombre d’alumnes un 500%.

Tota empresa té una missió per la qual va començar

La nostra és, sens dubte, la passió per la formació. Lluny de ser simples gestors, tant la meva mare com jo portem la docència a la sang, i tot és molt més fàcil quan treballes en el que t’agrada.

Deixant de banda el tema lectiu, quines qualitats o valors creus que ensenyeu a les vostres aules?

D’una banda l’esforç, la constància i la perseverança. D’altra banda, la il·lusió per aprendre. En aquests anys he après que l’alumne tenaç i que no defalleix arriba molt més lluny que aquell que és únicament llest. Per les nostres aules han passat alguns alumnes que no eren brillants a l’escola, però que en el món laboral han pogut desenvolupar altres talents i, amb esforç, han aconseguit arribar a disposar de càrrecs molt importants en diferents àmbits que els apassionen.

Darrerament heu ampliat centres

Des de fa uns anys estem creixent de forma continuada. Aquest any hem ampliat les instal·lacions del centre de Barcelona i volem seguir així. Tenim més idees i projectes nous que esperem que puguem desenvolupar al llarg dels propers anys.

Una bona relació entre professor i alumne pot incrementar la qualitat de l’aprenentatge?

Sens dubte. Si hi ha connexió entre alumne i professor, l’aprenentatge flueix i, sense adonar-se’n, l’alumne treballa molt més, està més atent i aprofita molt més les hores de classe. A vegades ens arriben a les nostres aules alumnes molt desmotivats i el primer que fem és guanyar-nos la seva confiança i fer-los veure que, si es marquen un objectiu i són tenaços, segur que el podran aconseguir. Quan això es converteix en èxit, la satisfacció és enorme!

En això l’equip és clau, oi?

Clar! Els professors que tenim al centre han estat indispensables en el nostre èxit. Tots són excel·lents, tant en el camp que dominen com en la docència, amb molta paciència i una capacitat enorme de tractar i entendre l’alumne.

Quins seran els vostres propers moviments?

Volem professionalitzar-nos encara més en els repassos per poder oferir un servei excel·lent en els cursos de Selectivitat, preparació de les proves d’accés i repassos d’ESO, Batxillerat i Universitat. També ens començarem a endinsar en el món dels repassos en línia, un món en el qual ja estem treballant però que requereix temps i esforç per poder treure un producte de prou qualitat com perquè els nostres alumnes puguin aprendre des de casa seva igual que ho fan a les nostres aules.

La tecnologia aportarà valor en la millora de l’eficiència i la gestió a l’aula?

Sí. El funcionament dels repassos és bastant atípic, ja que és un sistema molt flexible que intenta adaptar-se a les necessitats de l’alumne en tot moment. Per exemple, si a un alumne li toca classe de química però l’endemà té examen de matemàtiques pot canviar de classe i fins i tot pot fer més hores per tal d’obtenir un bon resultat a l’examen. Aquest sistema, que és tan bo a nivell acadèmic, comporta moltes dificultats a nivell de gestió. Amb innovació i tecnologia hem aconseguit desenvolupar un programa i una aplicació que ens facilita aquest sistema de control i també registrar l’historial acadèmic de l’alumne, les notes, les tutories, la seva satisfacció i, en un futur, esperem que encara ens aporti molt més.

tracking