SEGRE

“Ser una de les millors barberies d'Espanya és un gran reconeixement”

Són germans i segona generació d’una barberia històrica de la ciutat de Lleida. Històrica i premiada, val a dir. Parlen d’emprenedoria sense pèls a la llengua i ara tenen al cap una barberia que sigui un club de cavallers. Els va... al pèl.

Lluís i Gerard Araño: “Ser una de les millors barberies d'Espanya és un gran reconeixement”

Lluís i Gerard Araño: “Ser una de les millors barberies d'Espanya és un gran reconeixement”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lluís, Gerard, teniu una barberia amb més de 35 anys d’història. Poca cosa! Com va començar l’aventura?

El negoci el va iniciar el nostre pare Lluís de ben jove. Concretament, va començar a aprendre l’ofici des de petit, amb només 14 anys. Després del servei militar, als 21, va decidir muntar la seva barberia. I és clar, nosaltres ja vam créixer també de ben petits entre barbes i tisores. El nostre pare ens va contagiar la seva passió per la professió fins que la segona generació ens vam sumar al projecte. Ha estat un relleu natural del qual estem molt orgullosos.

Què creieu que us diferencia de la resta de barberies?

Creiem que, com tots els professionals del nostre sector, s’ha de donar un servei de màxima qualitat i fer que el client se senti ben tractat i de forma especial, però a preu de mercat. Cuidem al detall el protocol i les nostres instal·lacions. Hem de dir que el sector sempre ens ha considerat pioners dins del món de la perruqueria masculina, ja que tractem d’oferir una experiència que vagi més enllà d’un simple tallat de cabells.

Veig que totes les parets del vostre local estan folrades amb reculls de diaris i revistes. Què són?

Memòria i reconeixement. Són reconeixements, premis i guardons aconseguits al llarg de tots els anys d’història de la nostra perruqueria, la majoria de nivell estatal. Alguns dels retalls són de l’època del nostre pare i d’altres són nostres. Un exemple recent és que hem sigut considerats durant quatre anys com una de les tres millors barberies d’Espanya. I també tenim, recentment, el premi a millor barber nacional i revelació. Un gran orgull!

Què implica, i com us sentiu, quan us recorden que sou una de les tres millors barberies d’Espanya?

Són moltes sensacions, les que sentim. El primer que ens ve a la memòria és recordar tot el que hem arribat a fer per arribar a aquest reconeixement. Moltes hores de treball, sacrifici, estudiar i innovar constantment. És un treball dels dos i ens sentim molt satisfets quan pensem que feina que fem cada dia sigui molt gratificant i ens acabi compensant d’aquesta manera. Els premis i els reconeixements són també una motivació per seguir treballant i ens han aportat coses molt bones. Per exemple, som ambaixadors oficials a Espanya de la marca Aqua di Parma, i juntament amb altres professionals de Milà, Roma i Londres conformem aquest equip de boutiques i barberies oficials arreu del món.

Tenim entès que també sou professors.

Sí. L’acadèmia Pivot Point va confiar en nosaltres i ens va donar l’oportunitat d’introduir-nos en aquest món de la formació dins de l’àmbit públic i privat. Creiem que és un reconeixement poder aportar a la societat tot el que ens ha donat a nosaltres i el pare i poder ensenyar com ell. A més, també és una bona forma de donar oportunitats de formació a gent sense coneixements previs i que es vol iniciar en aquest ofici.

I teniu una altra marca pròpia.

Fa uns anys vam crear una marca que es diu TEN, dirigida i pensada per donar sortida professional a alguns dels alumnes que formem al nostre centre, amb un perfil trencador, més dinàmic i més adreçat a un sector de la població juvenil.

D’això se’n diu ser emprenedors. Teniu algun altre projecte en ment?

Sí. Quan la pandèmia ens deixi, tenim la intenció de crear un club de cavallers, com aquells que existien antigament a Anglaterra.

Un club de cavallers?

Coexisteix al mateix espai de servei de barberia però, a més, oferim la possibilitat als nostres clients de gaudir d’un espai privat i relaxat amb servei de bar i cafeteria.

No deu ser això una bar-beria?

Aquesta és bona! En el fons la nostra idea és reinventar el concepte de barberia tradicional i busquem que la gent no vingui només a tallar-se els cabells, sinó a gaudir d’una bona estona, tranquil ·la i relaxada al nostre local.

Formeu part de Pimec Joves Lleida.

Sí, sempre hem cregut que formar part d’una entitat que ajudi tots els emprenedors de casa nostra i els agrupi és beneficiós per al territori i per a l’economia local. Pimec Joves ens dona aquesta oportunitat i només esperem que passi la pandèmia per poder agrupar-nos de nou en xerrades, conferències i trobades grupals.

tracking