SEGRE

Miquel de Santiago Bayona: “Els mitjans viuen lligats a l'evolució dels canvis tecnològics”

No li agrada definir-se. Ho farem nosaltres. El Miquel de Santiago és una persona polifacètica que es mou en un sector que sempre està en moviment. Des de fa uns mesos lidera un portal informatiu de les terres de Lleida.

Miquel de Santiago Bayona: “Els mitjans viuen lligats a l'evolució dels canvis tecnològics”

Miquel de Santiago Bayona: “Els mitjans viuen lligats a l'evolució dels canvis tecnològics”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ets jove i ja tens un background com a director. Quina és la teva trajectòria? Vaig començar en el món de la comunicació i els mitjans fa una dècada. Al principi com a fotògraf, i després vaig veure que volia explicar l’actualitat. L’any 2019 vaig entrar a formar part del projecte Lleida.com, i des de fa uns mesos que he assumit el càrrec de director.

Com neix Lleida.com? Neix l’any 2000, posant a disposició d’entitats públiques i privades relacionades amb el territori de Lleida una plataforma a través de la qual informar i trobar informació sobre qualsevol assumpte referit als interessos dels ciutadans i entitats de Lleida. La nostra vocació no és altra que difondre, posar en valor i reivindicar tot allò que es fa a Lleida, així com la seva gent i tot el que hi tenim, que no és poc.

Vas tenir algú a prop que et servís de model per emprendre? Em motiva pensar en les milers de possibilitats que tenim al nostre abast i en plantejar i desenvolupar fórmules per a optimitzar els continguts i serveis que oferim. Pot sonar a tòpic, però la realitat és que cada dia ens trenquem el cap per poder donar el millor de nosaltres mateixos i plasmar-ho al portal. Al llarg de la meva carrera he pogut coincidir i treballar amb grans grans professionals de diferents mitjans de comunicació.

Has aconseguit mantenir l’equilibri entre vida personal i negoci propi? És difícil, i segueixo lluitant per aconseguir un equilibri entre feina i vida personal. De fet, he de confessar que poques vegades ho aconsegueixo, i que són molts els dies que m’emporto feina i angoixes a casa… Tothom qui coneix el món dels mitjans i la comunicació sap i de què parlo. La nostra feina pot ser molt gratificant, però també requereix molta dedicació.

Com a natiu digital, com encaixa el sector on opera Lleida.com? Tenim la missió de posar en valor la gent, la cultura, les entitats i les iniciatives empreses des de Lleida, Ponent i Pirineus. Ho fem des de fa més de 20 anys, i mantenim aquest esperit amb vocació pel territori. Aquesta filosofia ens ha permès consolidar una audiència i una posició destacada en el sector. En l’actualitat, el món dels mitjans està estretament lligat a les noves tecnologies i les formes de comunicació que aquestes ens ofereixen i que evolucionen al seu mateix ritme.

Quina línia o línies de negoci teniu? Després de 22 anys actius treballem per dotar el portal digital d’una estructura empresarial amb autonomia financera que ens permeti assegurar la sostenibilitat de tots els serveis esmentats, basats en formats innovadors d’intercomunicació i que facilitin el desenvolupament de projectes de serveis avançats derivats del coneixement tecnològic acumulat i de l’ús de la plataforma del portal.

Quines són les funcionalitats diferencials que obtindrien les empreses segons el sector en el qual operin? A diferència d’alguns mitjans, no demanem cap tipus de subscripció als nostre lectors i els nostres continguts són 100% públics i visibles. No és el nostre model i no volem arribar a aquest punt, però per poder mantenir aquesta vocació de servei públic, necessitem la implicació d’entitats, empreses i administracions.

Què faries diferent si tornessis a començar de nou? Valoro força totes les experiències viscudes i tots els aprenentatges obtinguts de diferents companys al llarg de tots aquests anys. Al Miquel de fa 10 anys li diria que no tingui por de tirar endavant qualsevol idea que hagi tingut, i que es faci valdre molt més.

Quins són els plans de futur? A Lleida.com ens mantenim en constant evolució i avançant dia a dia per seguir oferint un ampli catàleg de serveis que siguin útils per als nostres usuaris. Volem mantenir l’essència amb la qual vam néixer i seguir evolucionant d’acord als interessos, valors i inquietuds del territori i la seva gent. Actualment estem dedicant els nostres esforços a reprogramar tot el portal.

Quin consell donaries als joves emprenedors en aquests temps incerts? Em veig molt més capacitat per escoltar consells que no pas per donar-los, però sí que posaria el focus en dos conceptes molt importants per a qualsevol projecte, ja sigui empresarial o vital: persistència i resiliència. Prepara’t tan bé com puguis, confia en tu mateix/a, envolta’t de bona gent i i persisteix sense arribar a obsessionar-te.

tracking