SEGRE
El popular panadó d'espinacs, típic de les Terres de Ponent durant la quaresma i la setmana sant.

Panadó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients (4 persones)

444 grams de pasta empanada

355 grams d’espinacs escaldats

44 grams de pinyons

93 grams de panses sultanes

2 grams d’all en gra

6 grams de sal

22 mil·lilitres d’oli d’oliva

2 de pebre negre molt

Per a la massa. El peu de pasta s’ha de preparar el dia abans. Amassem els ingredients (1 kg de farina de 180 W, 600 mil·lilitres d’aigua, 20 grams de sal i 5 de llevat premsat) durant 5 minuts i ho deixem fermentar a temperatura ambient 8 hores i entre 8 i 10 hores més a 4 graus. Ho afegim, en dosis d’entre el 50 i el 10% a la resta d’ingredients (farina, aigua, oli, sal, sucre i llevat premsat). Ho deixem reposar 20 minuts i després de pesar i preformar, 20 minuts més.

El farcit. Escaldem els espinacs durant 1 minut, els posem en un bol amb una mica de sal perquè perdin aigua i hi afegim els alls. Escorrem els espinacs amb les mans i ho amanim tot plegat amb all, pebre i oli.

Estirem la massa amb el corró untat amb oli i la punxem. La tallem tenint en compte que a cada panadó li corresponen 120 grams d’espinacs amanits. Abans de tancar el panadó hi afegim un grapat de pinyons i panses al gust. Ho podem pintar amb ou i llet o oli per aconseguir un color més brillant. Col·loquem els panadons en una safata amb paper de forn i els coem a 180-200 entre 30-40 minuts. Quan ja estiguin fets, els untem amb una mica d’oli.

tracking