SEGRE
El meló, amb un gust suau i refrescant, és una fruita especialment adequada per a l'estiu i que ens serveix per elaborar molts plats.

gelatina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients

Meló Cantaloup 500 grams

Aigua 25 mil·lilitres

5 fulles de gelatina

100 grams de sucre

150 mil·lilitres de llet

150 grams de nata

5 grams de canyella

2 grams de llimona

2 grams de taronja

25 grams de mantega

Preparació. Tallem el meló cantaloup a daus i els passem per la liquadora. Reservem el suc. Hidratem les fulles de gelatina submergint-les en aigua durant uns minuts, fins que estiguin toves i flexibles. Escalfem el suc de meló, ho barregem i ho introduïm en motlles. Posteriorment passem a fer l’almívar, amb sucre dissolt en aigua en una proporció de 2x1, és a dir, 50 grams de sucre per 25 mil· lilitres d’aigua, per exemple. Quan arrenqui el bull, l’hem de remenar durant uns deu minuts. Hi afegim el meló i les fulles de gelatina.

Gelat. Per elaborar el gelat infusionem la llet, la nata, la canyella, pell de taronja i llimona. Ho passem per la màquina de fer gelats, on la barreja líquida es congela i es bat simultàniament per aconseguir una consistència suau.

Toffee. Per decorar elaborem un toffee o salsa de caramel a partir de sucre, mantega i nata. Escalfem el sucre al foc fins que cristal·litzi i es fongui. Hi afegim la mantega desfeta i la nata tèbia i ho remenem. Si la nata està tèbia és més fàcil que es barregi bé amb el caramel. És important no deixar que el caramel s’espesseixi, perquè quan es refredi encara agafarà més consistència.

      

tracking