SEGRE

Formatge de cabra farcit de crema de fruita seca

Un plat que combina els hidrats de carboni de la fruita seca amb el calci, les proteïnes i vitamines del grup B del formatge.

formatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients (4 persones)

2 medallons de formatge de cabra

Sal

Llorer

Ametlles

Orellanes

Panses

Xocolata fondant

Flors per a decoració

Elaboració. Fonem la xocolata al bany maria. Pelem les ametlles i juntament amb les orellanes i les panses ho triturem tot junt.

Emplatem posant com a base un dels medallons de formatge de cabra, l’untem amb la barreja anterior i ho tapem amb l’altre medalló de formatge. Ho decorem amb flors.

Contrast. Un dels punts forts d’aquest plat, que es pot servir com a aperitiu o com a postres, és el contrast entre la textura suau i untuosa del formatge de cabra i la de la fruita seca, dura i consistent encara que estigui triturada.

Energia. Es tracta d’un plat altament energètic. D’una banda, el formatge fet de llet de cabra té més proteïna que el de vaca. D’altra banda, la fruita seca aporta una gran quantitat de calories riques en hidrats de carboni, vitamines, minerals i greixos insaturats. Aquesta elaboració, doncs, aporta energia ràpida i sacia molt gràcies a la fibra i proteïna que també contenen.

Beneficis. La combinació entre formatge de cabra i fruita seca fa pensar en un elevat nombre de calories. No obstant, la fruita seca, si se’n controla la ingesta (la ració diària equival a uns 30 grams, aproximadament), no ha d’engreixar. I la fibra que conté ajuda a fer que els hidrats de carboni passin més lentament a la sang i ens saciïn. D’altra banda, el formatge de cabra és una rica font de calci, proteïnes i vitamines del grup B. És baix en lactosa i més fàcil de digerir que el d’ovella o vaca.

tracking