SEGRE

JUSTÍCIA SENTÈNCIA

Condemnat per corrupció a cinc anys de presó l''hereu' de Samsung

Per pagar fins a 32,5 milions d’euros en suborns a l’expresidenta de Corea del Sud a canvi de favors || Les accions de la multinacional cauen més d’un 1%

Lee Jae-yong, a l’arribar al Tribunal del Districte Central de Seül.

Lee Jae-yong, a l’arribar al Tribunal del Districte Central de Seül.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hereu de Samsung, Lee Jae-yong, va ser condemnat ahir a cinc anys de presó per l’escàndol de corrupció que va portar al cessament de la presidenta de Corea del Sud, Park Geun-hye, cosa que va desencadenar una crisi política que va forçar la celebració d’eleccions anticipades.

El Tribunal del Districte Central de Seül va determinar que Lee era conscient que Samsung havia pagat grans quantitats de diners a Choi Soon-sil, amiga íntima de Park i suposat cervell de la trama, en concepte de suborns per aconseguir favors polítics del Govern sud-coreà.

Samsung va pagar a l’amiga de l’exprimera ministra sud-coreana fins i tot per a classes d’equitació

La seu jurisdiccional va determinar que Samsung, amb el coneixement de Lee, va pagar uns 5,4 milions d’euros per costejar el curs d’equitació de la filla de Choi, Chung Yoo-ra. A més a més, va oferir fins a 32,5 milions d’euros a Park per finançar organitzacions vinculades a les seues activitats polítiques que controlava Choi. La seu jurisdiccional també va condemnar Lee per perjuri, malversació de fons i per ocultar actius en paradisos fiscals, d’acord amb l’agència de notícies sud-coreana Yonhap. “La creu d’aquest cas és l’estreta col·lusió entre el poder polític i el poder econòmic”, determina la sentència.

El tribunal va indicar que Lee era el més afavorit amb aquesta aliança, fins i tot malgrat que estava a mercè de les exigències de Park i Choi, perquè gràcies a aquests suborns va aconseguir la llum verda del Govern a una fusió de dos empreses subsidiàries de Samsung, una operació clau per garantir-se el control de l’empori tecnològic.

Lee, que està en presó provisional des del febrer, va negar tots els càrrecs. Els advocats de l’empresari sud-coreà van anunciar que recorreran la sentència.

Els exdirectius Choi Gee-sung i Chang Choong-ki, president i vicepresident, respectivament, de la desmantellada Oficina d’Estratègia Futura de Samsung, van ser condemnats a quatre anys de presó, mentre que l’expresident de Samsung Electronics, Park Sang-jin, i l’alt executiu Hwang Sung-soo van rebre penes de presó suspeses.

Les accions de la multinacional Samsung van tancar ahir amb una caiguda de l’1,05% a la Borsa de Seül.

tracking