SEGRE

Més de mig milió d'ordinadors piratejats a través d'un servidor d'ASUS

Segons una empresa de ciberseguretat, encara que el fabricant ho nega

Més de mig milió d'ordinadors piratejats a través d'un servidor d'ASUS

Més de mig milió d'ordinadors piratejats a través d'un servidor d'ASUSEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa de ciberseguretat va afirmar que mig milió d’ordinadors van ser infectats amb programes malignes a través d’un servidor de la companyia d’informàtica i telecomunicacions amb seu a Taiwán Asustek Computer (ASUS), van assenyalar aquest dimarts mitjans illencs. L’empresa d’antivirus Kapersky va assegurar haver detectat els programes malignes, que s’havien disfressat com a actualitzacions de programes d’ASUS que fins i tot incloïen "certificats digitals" de la fabricant taiwanesa, que va negar que els seus servidors haguessin estat infectats, va informar el diari local Taiwan News.

Els programes malignes, una vegada instal·lats, van obrir portes posteriors en més de mig milió d’ordinadors amb el programa operatiu Windows durant els últims cinc mesos de 2018, va agregar l’empresa de ciberseguretat.

Aquest tipus d’atac, denominat "ShadowHammer", consisteix en piratejar amb programes malignes els ordinadors durant la cadena de producció, o en fases posteriors, a través de canals de venda de confiança, com ha estat en aquesta ocasió.

Kaspersky va anunciar que revelarà més detalls sobre aquest cas durant la conferència SAS 2019 que se celebrarà el proper mes a Singapur.

tracking