SEGRE

TECNOLÒGIA

Facebook oferirà a la majoria dels seus empleats l'opció del treball remot

El logo de Facebook.

El logo de Facebook.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook ha decidit donar més flexibilitat als seus empleats i oferirà a la majoria d’ells l’opció de treballar de forma remota des de les seues cases una vegada passi la pandèmia, van confirmar aquest dijous a Efe fonts de la companyia.

"Facebook reconeix que augmentar la flexibilitat és un pas important, pel que aprendrem i ens adaptarem segons sigui necessari per donar el suport més important a la salut de la comunitat, els equips i les persones que treballen aquí", va apuntar l’empresa en una carta enviada als seus empleats.

Així, a partir de dimarts vinent 15 de juny, la firma de Menlo Park (Califòrnia, EE .UU.) oferirà l’opció de sol·licitar treball remot a totes les categories laborals, sempre i quan per les seues característiques aquest sigui possible (és a dir, que no requereixi presència física en tractar-se, per exemple, de tasques manuals).

La companyia que dirigeix Mark Zuckerberg també va avançar que els seus plans passen per tenir obertes "la majoria" de les seues oficines als Estats Units al setembre i al 50 % de capacitat, passant a una reobertura a capacitat completa a l’octubre.

A la resta del món, les oficines a Europa, Àsia i l’Àfrica continuaran obrint-se al 50 % de capacitat durant els propers mesos, mentre que a Llatinoamèrica, on les xifres de la pandèmia continuen sent molt preocupants, l’empresa es va limitar a dir que "continuarà vigilant" la situació.

Una altra de les mesures anunciades per Facebook als seus empleats és que durant el que queda de 2021, aquests podran treballar durant 20 dies des d’una ubicació diferent que tenen permesa (és a dir, des d’un lloc que no sigui la seua residència habitual).

L’empresa també va flexibilitzar la seua política de treball internacional, de manera que a partir de dimarts vinent posarà més facilitats a aquells empleats que vulguin mudar-se des dels Estats Units al Canadà i des de qualsevol lloc d’Europa, Àsia o el Pròxim Orient al Regne Unit.

Ja el maig de l’any passat, Zuckerberg, va predir que la meitat dels seus empleats estaria treballant des de casa en deu anys i que els seus plans són convertir Facebook en "l’empresa a l’avantguarda del treball remot".

Moltes empreses tecnològiques han utilitzat la pandèmia de covid-19 per a accelerar els seus plans de transició al treball remot, com el cas de Twitter, els empleats del qual ja mai no tornaran a les oficines, o el de Google, que va anunciar plans per a transicionar a un model híbrid.

tracking