SEGRE

Revolució de nous canals de venda 'made in ponent'

Toni Badias és cofundador de Zacaris i Yellow Shop. El visitem per saber com una aplicació mòbil els ha ajudat a aconseguir part dels seus objectius, com vendre més i fidelitzar

Reskyt: grans empresesI una ràtio de conversió multiplicada

Reskyt: grans empresesI una ràtio de conversió multiplicadaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni, com va començar l’aventura empresarial? Va ser l’any 2009, en plena crisi financera al món. Zacaris és un pure player de venda de sabates online, i ho vam fundar al veure que el sector de la moda i la venda online avançava molt ràpid als Estats Units. Vam ser pioners en això que ara és tan habitual, com vendre roba per Internet.

Com es diferencia un Zacaris d’un Zara, per exemple? Nosaltres tot el que oferim són productes nous, per tant no podem jugar amb preus baixos. La diferència la tenim amb el servei, amb tècnics que assessoren per resoldre qualsevol dubte, i amb una alta velocitat d’entrega, que és de 24 hores a Espanya i Portugal.

Això és Zacaris. I Yellow Shop? És un concepte diferent, de botiga omnicanal, amb la qual treballem de forma física i online de forma simultània. Yellow té un públic objectiu molt específic i centrat en promoció d’influencers que funciona molt bé en xarxes socials. En canvi, Zacaris és un model pull de Google, de buscar un producte i trobar-lo. 

Com va ser que vau acabar tenint una aplicació mòbil? Primer, tothom que comprava al món online ho feia amb l’ordinador. Després va arribar l’iPhone, que ho va revolucionar tot, i vam veure que havíem d’apostar pel mercat mobile, que és un canal de venda que ens permet arribar a tothom que tingui la nostra aplicació. És un nou canal de venda.

Què us aporta, aquest nou canal de venda? Arribar als clients més fidels, que són els que tenen l’aplicació. Llavors amb notificacions i altres tècniques de màrqueting els podem alertar i avisar de nous productes o col·leccions.

I veneu més? Realment té una taxa de conversió molt superior. Et podria dir que el percentatge de venda a través de l’aplicació mòbil és al voltant del 60% de totes les conversions que venen a través dels mòbils.

No deu ser tan fàcil, oi? No, no és tan bonic. La gran dificultat dels nous negocis online és que la gent es descarregui l’aplicació. S’ha de tenir reputació i oferir un bon producte i servei. Quan hi ha confiança el client es descarrega l’app.

Treballeu amb Reskyt. Com és això? N’estem contents. Quan tenim un problema són resolutius i ens ajuden en tot. A més, l’aplicació mòbil de Zacaris que tenim amb Reskyt mostra una visió compactada de la nostra botiga online, de manera que gairebé no ens cal fer-hi manteniment. La tenim personalitzada i la gestió ens és molt fàcil i còmoda. Personalment crec que no tenir aplicació mòbil és un error i perdre un canal de venda important.

tracking