SEGRE

El creador de 'Seriesyonkis' descarrega la responsabilitat en els usuaris del web

Es tracta del primer judici a Espanya en el qual es jutja facilitar enllaços sobre els quals es pot clicar per accedir a obres protegides

El creador de 'Seriesyonkis', aquest dilluns a la banqueta dels acusats.

El creador de 'Seriesyonkis' descarrega la responsabilitat en els usuaris del webEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El principal acusat en el judici que se segueix a Múrcia per pirateria audiovisual, Alberto G.S., ha descarregat aquest dilluns la responsabilitat dels fets que s’investiguen en la comunitat d’usuaris que utilitzaven el seu web "seriesyonkis". En la primera jornada del judici que se segueix contra ell i uns altres tres acusats a la Ciutat de la Justícia de Múrcia per delictes contra la propietat intel·lectual, Alberto G.S. ha declarat davant de la jutgessa que ell només s’ocupava dels aspectes tècnics i que no va penjar mai cap enllaç cap a pel·lícules protegides per la propietat intel·lectual. Ha dit també que quan va rebre algun comentari sobre l’origen d’inserir alguns enllaços procedia a esborrar-los. A més ha explicat que per aquells anys era immers en la seua activitat investigadora a la universitat i que no podia dedicar gaire temps a les pàgines web, mentre va comentar que el seu contingut variava per minuts a causa de l’actuació dels usuaris. El creador del web va estar assegut al costat de Jordi T. i David M. i A.H., acusats de la posterior compra de la plataforma creada pel murcià.

Aquest judic ha aixecat gran expectació mediàtica en tractar-se del primer a Espanya en el que es jutja facilitar enllaços sobre els quals es pot polsar per accedir a obres protegides, el que podrà crear jurisprudència.

El judici contra una de les pàgines de pirateria de cinema més grans i de sèries de televisió que operava a internet des de pàgines creades a Espanya va causar perjudicis de fins 546 milions d’euros, segons l’Entitat de Gestió dels Drets dels Productors Audiovisuals, i de 9,5, segons la Federació Antipirateria.

El jutjat penal número 4 de Múrcia celebra fins dijous les primeres sessions del judici en el qual els acusats s’enfronten a una petició del fiscal de 2 anys de presó.

El fiscal assenyala en les seues conclusions provisionals que un dels acusat, "a posta de l’il·lícit del seu procedir" i operant des de terminals informàtics de la Universitat de Múrcia, on va ser becari, i al seu propi domicili, va operar amb webs de les que era administrador.

tracking