SEGRE

TECNOLOGIA

Les grans tecnològiques cauen a la borsa davant de la possibilitat d'un escrutini més gran

Facebook, Amazon, Apple i Alphabet, la matriu de Google

Les grans tecnològiques cauen a la borsa davant de la possibilitat d'un escrutini més gran

Les grans tecnològiques cauen a la borsa davant de la possibilitat d'un escrutini més granEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook, Amazon, Apple i Alphabet, la matriu de Google, les firmes tecnològiques més importants del mercat als Estats Units, queien a la Borsa de Nova York aquest dilluns davant de la possibilitat que les autoritats reguladores de la competència d’aquest país les sotmetin a un escrutini més gran.

A un parell d’hores de què concloure la sessió al parquet novaiorquès, entorn de les 14.15 hora local (18.15 GMT), Facebook queia un 7,14 % a l’índex Nasdaq, en el qual cotitzen també Alphabet (-6,46 %), Amazon (-4,43 %) i Apple (-0,87 %), quatre dels valors més seguits pels inversors.

Els descensos de les "Big Tech" es produeixen al mig de versions de premsa que apunten que la Comissió Federal del Comerç (FTC) i el Departament de Justícia d’EE .UU., les principals institucions encarregades de vigilar la competència, s’estan repartint la feina sobre les grans del sector tecnològic.

Divendres passat, The Washington Post va publicar que segons un acord entre elles la FTC tindria més jurisdicció sobre Amazon i el Justícia sobre Google, de cara a futures investigacions, i des d’aleshores han sorgit més senyals que les indagacions s’estendran als seus rivals, la qual cosa ha fet descendir totes en borsa.

The Wall Street Journal va informar aquest dilluns que, sota aquest acord de treball entre autoritats, la FTC durà a terme una investigació antitrust sobre Facebook, empresa a la qual porta ja més d’un any observant per un altre assumpte, la seua gestió de les dades privades dels usuaris.

També aquest dilluns, en meitat de la conferència de desenvolupadors d’Apple, s’ha conegut que la fabricant del telèfon iPhone també pot ser sotmesa a una indagació per qüestions de competència per part del Departament de Justícia.

Les institucions europees han sotmès abans a escrutini a aquests estendards de Silicon Valley i ara sembla que els reguladors d’EE .UU. faran el mateix, mentre veus polítiques com la candidata demòcrata Elizabeth Warren criden a "dividir" a aquestes firmes per la seua acumulació de poder al mercat.

tracking