SEGRE

SEGURETAT

Les estafes de servei tècnic són un perill molt important per als usuaris d'ordinadors

Microsoft proposa unes recomanacions per evitar aquest tipus d'estafes

Les estafes de servei tècnic són un perill molt important per als usuaris d'ordinadors

Les estafes de servei tècnic són un perill molt important per als usuaris d'ordinadorsMAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Un dels principals perills per als usuaris d'ordinadors és els intents d'estafa de persones que es fan passar pel servei tècnic d'alguna de les companyies informàtiques i intenta fer pagar a l'usuari per un servei que no oferirà.

Microsoft va realitzar un estudi en 16 països per mesurar l'impacte d'aquestes estafes i, en aquest es conclou que un 63% dels usuaris d'ordinadors han estat contactades per aquests estafadors i que un 6% dels usuaris contactats han tingut pèrdues econòmiques.

Per aquesta raó, la mateixa empresa proposa una sèrie de recomanacions per prevenir les estafes de servei tècnic. En primer lloc, recomanen estar alerta amb les trucades que es fan en nom del suport tècnic, ja que els estafadors poden suplantar la identitat del servei tècnic real i oferir serveis que resultaran una estafa.

El mateix passa amb l'aparició de missatges d'error falsos mentre es navega per internet. Els estafadors poden mostrar-los acompanyats per un número de telèfon per espantar els usuaris i que aquests truquin a aquest número fals.

Per evitar tot això, cal saber que els missatges d'error mai van acompanyats de números de telèfon i que les empreses de servei tècnic mai prenen la iniciativa a l'hora de parlar amb l'usuari o oferir serveis. Això vol dir que si es vol contactar amb el servei tècnic, qui ho ha de fer és l'usuari i que la companyia no serà mai qui iniciï un contacte.

A més, també es recomana seguir els consells de seguretat bàsics a l'hora de navegar: tenir instal·lat un antivirus, navegar per pàgines segures i descarregar sofwares des de les pàgines homologades, no en llocs de tercers, ja que això afavoreix la possible aparició de les estafes

tracking