SEGRE

La Universitat post confinament, aquest diumenge, a 'Vint-i-dos'

Aconsegueix la revista, aquest diumenge GRATIS amb SEGRE

Aquest diumenge, a Vint-i-dos, entrarem a la Universitat post confinament

Aquest diumenge, a Vint-i-dos, entrarem a la Universitat post confinament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tornada a les aules en plena pandèmia ha estat, sens dubte, un dels principals temes informatius dels darrers dies. N'hem parlat molt i hem resolt un grapat de dubtes, sobretot pel que fa la tornada a les escoles. De la tornada a la Universitat, institució que també ha patit un fort revés, no n'hem parlat tant. Què ha passat a la Universitat de Lleida? Com s'ha preparat per començar el nou curs acadèmic que ha de seguir inexorablement formant i modelant els nostres líders del futur? Com seran les classes? Aquest diumenge ho explicarà el reportatge central de la revista Vint-i-dos.

Entrevistarem a l'enginyer agrònom lleidatà Ignasi Servià, que en els darrers anys s'ha especialitzat en la divulgació tècnica i científica de l'aigua i la transformació digital, i que darrerament ha estat premiat per la seva tasca. Pararem un moment per mirar al cel, com hem fet tots quan hem tingut notícies sobre la suposada vida a Venus. Però ho farem acompanyats del Doctor en Astrofísica i director del Parc Astronòmic del Montsec Salvador Ribas, que ens explicarà què hi ha de cert i quines són les hipòtesis . 

Si, no patiu. Seguirem parlant de la Covid. En primer lloc, veurem quines han estat les conseqüències de les pandèmies que han afectat a la humanitat, més enllà de portar mort i devastació. Sabíeu que les pandèmies han provocat canvis socials i inclús han enderrocat imperis? I d'imperis que cauen, a resurreccions. Parlem dels codis QR, que bars i restaurants, majoritàriament, han adoptat com la millor solució per oferir els seus productes i d'altres serveis de valor afegit. 

A més, tindrem articles de l'Àlex Moga, i del CIO del Mobile World Capital Eduard Martín Lineros, pujarem al Parc Científic de Lleida per veure un projecte molt interessant becat per Google, farem memòria amb l'IRB Lleida, coneixerem científiques catalanes i sabrem per què l'enginyer Josep Maria Ganyet ha fitxat per la UdL. Pel que fa als videojocs, sabrem qui són els GameSports de Lleida i com juguen al joc més popular d'aquest estiu. També us explicarem que la firma lleidatana IFR Group és experta amb Microsoft Teams i finalment, de propina, us ensenyarem a convertir el vostre mòbil en un rúter Wifi. Ah, i Renaldo Y Clara, Dark, Tenet, ScreenboxLleida, Suu, Ray Pollock, Barricada, què coi significa fer Ghosting, Playstation 5... De tot! Free. 

Aquest diumenge 27 de setembre, GRATIS amb diari SEGRE, Vint-i-dos, la revista de ciència i tecnologia de les terres de Lleida. No te la perdis!

VINT-I-DOS és un projecte transmediàtic que engloba una revista mensual en paper de 24 pàgines, un portal web, un programa de televisió i contingut audiovisual en xarxes socials que explica què passa a casa nostra en matèria de noves tecnologies, innovació i ciència. A Lleida hi passen moltes coses, i te les anirem explicant totes.

tracking