SEGRE

Aquest diumenge 'Vint-i-dos Especial 5G'

Aconsegueix la revista, aquest diumenge GRATIS amb SEGRE

El 5G a fons, aquest diumenge a 'Vint-i-dos'

El 5G a fons, aquest diumenge a 'Vint-i-dos'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen que el 5G és la xarxa que ho ha de canviar tot. Però com? Què suposarà? Podríem posar exemples que vagin més enllà del cirurgià que podrà operar des de qualsevol racó del món? En parlarem amb José Manuel Casas, Director Territorial de Telefónica, Eduard Martín Lineros, CIO del Mobile World Capital, i Josep Maria Ganyet, enginyer i especialista en IA. Veurem quins són els suposats efectes nocius d'aquesta xarxa, i què podrem, fent un exercici d'imaginació, fer en un futur proper: Des de l'agricultura a les ciutats fluïdes. També en parlarà Jordi Virgili, vicedegà del Col·legi d'Informàtica de Lleida i l'Àlex Moga.

En parlarem en profunditat en un Vint-i-dos Especial 5G, que trobareu aquest diumenge, encartat amb el vostre diari SEGRE. 

Però hi haurà més coses. Descobrirem en un ampli reportatge què és l'Agricultura de Precisió i quines implicacions té i tindrà en l'agricultura del futur per optimitzar-la i estalviar recursos naturals i econòmics. Veurem com s'estudia aquest camp des de la Universitat de Lleida, i en parlarem amb l'Àlex Escolà, director del GRAP

I no, no ens oblidem del tema d'aquest 2020, la Covid-19. Ho farem fent-nos una pregunta que ens fem tots: Per què hi ha tanta competència entre els laboratoris i farmacèutiques de diferents països per trobar una vacuna? Hi ha alguna cosa més? Si, però ho explicarem a la revista. I d'aquí uns dies al web: SEGRE.com/22 

Més coses. Les vint-i-quatre pàgines de la revista també ens donaran per explicar dades i curiositats del 5G, saber les darreres novetats del Parc Científic i Tecnològic de Lleida, l'èxit de Lleida.net a la borsa mundial, i com SEMIC i TMI triomfen amb les seves propostes. Com que és un número que parlarà de connectivitat, us explicarem com millorar la xarxa Wifi de casa en quatre trucs ben senzills i econòmics. Coneixerem el nou Marketplace de Lleida, la guerra de les consoles, què ha descobert una expedició científica al cim de l'Everest i una altra a Terol, i tornarem vint-i-cinc anys enrere gràcies als videojocs més venuts de l'any. 

Tot això, curat i editat des de Lleida, ho trobareu aquest diumenge 29 de novembre, GRATIS amb diari SEGRE, Vint-i-dos Especial 5G, la revista de ciència i tecnologia de les terres de Lleida. No te la perdis!

VINT-I-DOS és un projecte transmediàtic que engloba una revista mensual en paper de 24 pàgines, un portal web, un programa de televisió i contingut audiovisual en xarxes socials que explica què passa a casa nostra en matèria de noves tecnologies, innovació i ciència. A Lleida hi passen moltes coses, i te les anirem explicant totes.

tracking