SEGRE

CIÈNCIA ESPAI

Perseverance envia fotos en alta definició de Mart

El ròver de la NASA va captar 142 imatges amb la nova càmera zoom en HD || Permetrà millorar els estudis del planeta roig

Una de les panoràmiques que ha enviat el Perseverance de Mart.

Una de les panoràmiques que ha enviat el Perseverance de Mart.EP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ròver Perseverance de la NASA ha enviat des de Mart les primeres imatges en alta definició al voltant de la seua posició al cràter Jezero, després de rotar el seu pal o cap 360 graus. És la segona panoràmica del rover, ja que les càmeres de navegació del ròver, o Navcams, també ubicades al pal, van capturar una vista de 360 graus el passat dia 20.

Aquesta nova panoràmica va ser obtinguda diumenge 21 amb l’instrument Mastcam-Z, un sistema de càmera dual equipat amb una funció de zoom, que permet a les càmeres atansar, enfocar i fer vídeos d’alta definició, així com imatges panoràmiques en color i imatges en 3D de la superfície marciana. Amb aquesta capacitat, l’astrobiòleg robòtic pot proporcionar un examen detallat d’objectes propers i distants.

Composta a partir de 142 imatges, la panoràmica que s’acaba de publicar revela la vora del cràter i el penya-segat d’un antic delta d’un riu. El sistema de càmera pot revelar detalls tan petits com de tres a cinc mil·límetres d’ample a prop del ròver i de dos a tres metres d’ample en els distants pendents al llarg de l’horitzó. Les càmeres ajudaran els científics a avaluar la història geològica i les condicions atmosfèriques del cràter Jezero i ajudaran a identificar roques i sediments que mereixen una investigació especial.

tracking