SEGRE

INTERNET

La bretxa digital entre homes i dones es trasllada als usos d'internet, segons un estudi de la CIBA

les dones utilitzen internet un 24% més que els homes per aspectes relacionats amb la cura de la família.

La bretxa digital entre homes i dones es trasllada als usos d'internet, segons un estudi de la CIBA

La bretxa digital entre homes i dones es trasllada als usos d'internet, segons un estudi de la CIBAACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els rols de gènere i la bretxa entre homes i dones pel que fa a la presència a l'entorn digital es trasllada també als usos d'internet, segons un estudi de la CIBA, l'espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de Santa Coloma de Gramenet.

Segons les dades presentades per la directora de Polítiques d'Igualtat del consistori, Maribel Cárdenas, les dones utilitzen internet un 24% més que els homes per aspectes relacionats amb la cura de la família.

En canvi, els homes l'utilitzen la xarxa un 26,7% més que les dones per al seu temps d'oci. Cárdenas lamenta també la presència "minoritària" de les dones a llocs de treball digitals.

En el seu conjunt, la presència de les dones a l'entorn TIC és de només el 7,8%, malgrat ser un sector "cabdal" en la construcció del món. És, asseguren des de la CIBA, una "paradoxa" perquè aquest és un sector emergent que creix any rere any i en el qual les dones no tenen una presència destacada, també per manca de "vocació científica".

En aquest sentit, la CIBA vol incentivar l'interès de les nenes i l'accés de les dones al sector tecnològic. "Estem en plena transformació digital i les dades són un actiu estratègic per al desenvolupament econòmic i social", apunta Karina Gibert, vicedegana del Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de Catalunya.

Per sectors, la bretxa entre homes i dones al sector de la Informació i la Comunicació és del 36%, del 46% pel que fa a la Programació i del 60% en les Telecomunicacions, sempre a favor dels homes segons l'estudi de la CIBA que s'ha presentat aquest dimarts en el marc d'una jornada sobre reptes de les dones en les economies emergents.

tracking