SEGRE

Tokens, NFT, criptos i DeFi. És el futur de l'economia?

Noms, sigles i anglicismes van apareixent al voltant de les criptomonedes. És aquest el futur de l’economia digital?

El bitcoin es desploma després d'assolir un nou rècord

El bitcoin es desploma després d'assolir un nou rècordEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cotització del bitcoin manté milions de persones de tot el món en suspens. A diferència del diner tradicional, aquesta criptomoneda no està regulada per cap organisme estatal. Per tant poden ser intercanviades sense cap control financer governamental.

Però quin és el valor de la criptomoneda i per què fluctua constantment? El seu valor el determina la quantitat de persones que realitzen transaccions. Com més sol·licitades, més augmenta el seu valor. Així, els experts asseguren que, per la mateixa regulació de la criptomoneda, que estableix una quantitat fixa del diner que pot estar en circulació, s’evita la inflació.

Pel que fa a la seguretat, les criptomonedes es basen en el blockchain, una tecnologia de xifratge basada en la crip tografia i utilitzant dues claus, una de pública per realitzar pagaments i una de privada que en garanteix una seguretat màxima.

Però el món digital no deixa de rodar, i també ho fa en aquest sector, tan inexplorat encara per la gran població. En poc temps han aparegut tendències com els tokens no fungibles (NFT), pensats per poder adquirir i representar actius com obres d’art, béns immobles o col·leccionables. Peces úniques. O el DeFi (Decentralized Finance), moviment basat en criptomonedes amb un grau més elevat de transparència i que permet un joc de combinacions entre criptomonedes.

En tot cas, estem davant d’un món tan altament complex com real, a mig camí de la seva regulació, i del qual haurem d’estar molt a sobre per conèixer-ne totes les possibilitats. Ara haurem de veure si som capaços d’evitar una nova bretxa. Encara no hem sortit de la digital i ja entrem en la de la criptomoneda.

tracking