SEGRE

Què és dogecoin? Apadrinada per Elon Musk, és una bombolla?

Si hi ha una criptomoneda que ha superat l’impacte d’ethereum i bitcoin, aquesta és dogecoin, apadrinada per Elon Musk i carn de mem. Però és una bombolla?

Què és dogecoin? Apadrinada per Elon Musk, és una bombolla?

Què és dogecoin? Apadrinada per Elon Musk, és una bombolla?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Internet ha arribat a un punt en què tot sembla que pugui ser rendible o monetitzable. Inclús una imatge d’un gos? Inclús una imatge d’un gos.

Parlem de dogecoin, la darrera criptomoneda que ha fet trontollar els mercats de les monedes virtuals per la seva gran pujada i pel personatge que sembla que l’hagi apadrinat. En primer lloc, dogecoin, malgrat que porti associada la imatge d’un mem d’internet, és una criptomoneda creada l’any 2013 per un informàtic que volia crear-ne una que estigués allunyada de la mala fama que envoltava en aquells moments el bitcoin, vinculada a la dark web.

Però per què ara parlem d’aquesta criptomoneda? Doncs perquè ha tingut un gran augment en pocs mesos. De fet, ha tingut un augment d’un 19.000%.

Si algú va comprar-ne quan no valia res i l’ha mantingut fins ara, només cal que ho multipliqui per 19.000. I què hi ha darrere d’aquesta explosió? Un personatge anomenat Elon Musk, milionari sud-africà creador de Paypal, Space X i l’empresa de vehicles elèctrics Tesla.

Quan Musk parla puja el pa, i és el que va passar amb dogecoin. Va rebre la benedicció d’Elon Musk, que la va definir com la moneda del poble, i va començar a créixer fins a aquestes altes xifres.

I ara, la pregunta. És una bombolla? La seva valoració ha tingut algunes recaigudes importants, i és un producte financer d’alt risc, en què, per molt que quatre s’hagin fet d’or, les pujades i baixades són tan volàtils i dependents que Elon Musk faci una piulada, que és complicat saber qui hi perdrà i qui hi guanyarà. Sembla com llençar una moneda a l’aire i esperar la cara. Ara, l’objectiu de dogecoin és assolir el dòlar de valoració. I quan passi? Qui ho sap, què passarà.

tracking