SEGRE

Aguait: El sistema d'IFR per evitar el robatori dels arxius importants

IFR presenta Aguait, un nou sistema per evitar que haguem de pagar rescats per recuperar els arxius que els cibercriminals del ransomware hagin pogut xifrar, i que podrien comprometre el futur de la nostra empresa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada poc temps llegim notícies als diaris sobre atacs informàtics en empreses de tot tipus, d’estafes i de missatges que ens arriben per WhatsApp suplantant la identitat d’empreses en què tenim plena confiança.

O de falsos concursos als quals ens hem d’apuntar aportant totes les nostres dades. A Vint-i-dos hem tractat la ciberseguretat diverses vegades, i ho fem perquè és un dels grans mals d’aquest moment, i a grans mals, grans solucions. Avui parlem de la presentació en societat d’Aguait, el nou sistema de la lleidatana IFR Group per evitar els atacs ransomware que tenen per objectiu segrestar els documents digitals més importants de les empreses.

Més que evitar-los, el que ha aconseguit IFR és evitar la pèrdua dels arxius més importants de la nostra empresa i que en podríen comprometre el futur immediat. Podríem pensar que això ha passat sempre, que tota la vida han existit els antivirus i tots els virus possibles que ens roben i espien. I així és, però amb una petita diferència, i és que la pandèmia va dur-nos al teletreball, i el teletreball ens ha comportat moltes millores de conciliació, però també un seguit de vulnerabilitats que els cibercriminals aprofiten per al seu únic objectiu: aconseguir que les empreses paguin un rescat econòmic per recuperar arxius.

Un rescat que sol ser alt però que s’acostuma a poder negociar. Sigui com sigui, el dany econòmic sol ser molt elevat. I aquí una solució com Aguait hi té un paper fonamental: evita que els atacs acabin aconseguint el seu propòsit, i fins i tot els arriba a revertir. Ens hi va el futur!

Amplia informació amb l'entrevista a Manel Querol, responsable de ciberseguretat i infraestructures d’IFR, que parla sobre Aguait

“No evitem que entrin, sinó que ho bloquegin tot”Aguait, El sistema d'IFR per evitar el robatori dels arxius importants

“No evitem que entrin, sinó que ho bloquegin tot”Aguait, El sistema d'IFR per evitar el robatori dels arxius importantsSEGRE

tracking