SEGRE

Mobile Week: Tecnologia, vocació i molt talent

Lleida, Mollerussa i la Seu d’urgell han sigut les tres ciutats lleidatanes que enguany han format part del gruix d’activitats de la Mobile Week, organitzada pel Mobile World Capital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest any la Mobile Week, organitzada per la Mobile World Capital i que es realitza en 16 ciutats catalanes amb més de 300 activitats, tenia per objectiu principal apropar la tecnologia a tothom, sobretot en els entorns educatius. Un objectiu que tenia arrels secundàries, com parlar de la responsabilitat digital i veure i valorar les aptituds tecnològiques i vocacionals dels petits i joves de tot Catalunya, a més de fomentar les vocacions científiques STEAM entre les, sobretot, noies més joves. Mollerussa, la Seu d’Urgell i Lleida són les ciutats lleidatanes que van realitzar desenes d’activitats per a tots els públics.

MOLLERUSSA

Mollerussa va obrir el foc tecnològic del 28 al 30 d’abril, en una nova edició de la Trobada Empresarial de Transformació Digital, coorganitzada per Xtrategics i la Fira de Mollerussa. En aquesta trobada es van poder escoltar les ponències de la consultora Txell Costa, especialista en màrqueting amb influencers, o de Luz Henández, d’Holaluz. Hi van intervenir també Paula Heller i Elisabeth Garcia, cap de transformació digital i gerent d’Innovació de Salut, respectivament. El programa de Mollerussa incloïa tres activitats més, amb un taller de monstres amb circuit integrat per a infants i la jornada Aigua i tecnologia, al Centre del Canals d’Urgell.

LA SEU d’URGELL

La capital de l’Alt Urgell va realitzar 28 activitats del 10 al 14 de maig. Van ser “28 espais de reflexió i debats integradors de la tecnologia en la nostra societat”, tal com va assegurar l’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana. Entre els actes més destacats de la setmana a la Seu d’Urgell, hi va haver el taller de realitat virtual amb la Fundació Ària Grup que van poder fer els usuaris del Taller Claror, i les ponències sobre l’ús de les pantalles durant les etapes d’embaràs i les etapes infantils de zero a sis anys, o el taller per a gent gran per aprendre a utilitzar l’aplicació idCat Mòbil.

LLEIDA

A la ciutat de Lleida la Mobile Week es va celebrar del 5 al 7 de maig, amb 54 sessions repartides en quaranta tallers i jornades dirigides a tots els públics, des de professionals del món digital, a nens i famílies per encendre vocacions, a majors de 65 anys que volien treure partit de les eines digitals. La majoria d’activitats es van realitzar al Magical Media i al Parc Científic de Lleida, i també a les ludoteques, llars de jubilats i centres cívics. Precisament al Magical es va celebrar la jornada inaugural, que va comptar amb la presència de les noies del Tonuccitechnos, semifinalistes mundials del programa Technovation Girls, un programa i concurs global que busca motivar les actituds tecnològiques entre les noies joves d’entre 8 i 18 anys. Les Tonuccitechnos van presentar l’aplicació Hey your pills!, desenvolupada per ajudar a les persones grans. Durant la jornada inaugural l’alcalde Miquel Pueyo va destacar que “Lleida és el segon hub tecnològic de Catalunya després de la conurbació de Barcelona”.

54 XERRADES I TALLERS

En els tres dies de Mobile Week hi van haver jornades de formació i xerrades per a tots els gustos i edats, com un taller per a jubilats per aprendre a utilitzar el mòbil, una conferència sobre les humanitats digitals, introduccions al Catvers i al 5G, eines per implementar plataformes de Google en l’educació, o la taula rodona Dona i societat digital: a la cuina o al PC. La Mobile Week també va abordar qüestions com la privacitat a les xarxes dels adolescents, el cyberbullying o els drets de la ciutadania en el món digital. Les empreses també són part d’aquestes jornades, com el taller Un món connectat, organitzat per Caixabank, dirigit a nens i nenes i amb l’objectiu de fomentar un ús responsable de la tecnologia.

FAMILY DAY

Però la jornada estrella va ser el Family Day, que va posar punt i final a la Mobile Week a Lleida, i en la qual els nens i nenes majors de sis anys i les seues famílies van poder formar-se en diferents aspectes de la tecnologia d’una forma dinàmica i divertida. Durant el Family Day Lleida va habilitar un trenet que va unir el Magical i el Parc Científic, des d’on es treballaven la majoria de tallers i propostes educatives, sobretot dedicades a la robòtica, a la informàtica, al desenvolupament d’aplicacions o el moviment i la gestió de drons, i d’entre aquests sectors, les activitats més destacades van ser Introducció a la robòtica, Juguem als Bee Bot, Caminants, Primeres passes de la mà de la tecnologia: aprendre i compartir des de les primeres edats també amb eines informàtiques, Com crear una app, així com el parc infantil de trànsit de la Guàrdia Urbana de Lleida. També cal destacar el taller de Neuroscalèxtric i aprenentatge immersiu en entorns virtuals 3D, de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, i el taller-espectacle de dansa urbana, en el qual el ballarí Héctor Puigdomènech dansava sobre una ciutat d’ombres creada pels nens i nenes participants.

L’èxit d’aquesta jornada familiar ho demostra el nombre de participants –més de 500 persones–, consolidant la Mobile Week a la ciutat de Lleida i deixant petits i grans amb ganes de repetir l’any vinent amb més propostes i activitats que ens encenguin la metxa de la tecnologia i la innovació.

SETZE CIUTATS I MÉS DE 300 ACTIVITATS Mollerussa, la Seu d’Urgell i Lleida han sigut tres de les setze ciutats catalanes que fins al 28 de maig se sumaran a la Mobile Week Catalunya, impulsada per la fundació Mobile World Capital per reflexionar, debatre i participar en l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana. En total hi ha programades més de tres-centes activitats repartides per tot el territori català que reuniran més de cinc-cents ponents i oferiran més de 450 hores de formació en l’àmbit digital. Alguns dels reptes d’aquest any són la inclusió tecnològica i la fractura digital, ja que entre el 15 i el 20 per cent de la població de les grans ciutats europees està desconnectada de les noves tecnologies.

Tecnologia per a la ciutadaniaTecnologia, vocacio i molt talentTecnologia, vocació i molt talent

Tecnologia per a la ciutadaniaTecnologia, vocacio i molt talentTecnologia, vocació i molt talentSEGRE

Tecnologia per a la ciutadaniaTecnologia, vocacio i molt talentTecnologia, vocació i molt talent

Tecnologia per a la ciutadaniaTecnologia, vocacio i molt talentTecnologia, vocació i molt talentSEGRE

Tecnologia per a la ciutadaniaTecnologia, vocacio i molt talentTecnologia, vocació i molt talent

Tecnologia per a la ciutadaniaTecnologia, vocacio i molt talentTecnologia, vocació i molt talentSEGRE

Tecnologia per a la ciutadaniaTecnologia, vocacio i molt talentTecnologia, vocació i molt talent

Tecnologia per a la ciutadaniaTecnologia, vocacio i molt talentTecnologia, vocació i molt talentSEGRE

tracking