SEGRE

LLEURE TECNOLOGIA

Google, Amazon, Microsoft i PlayStation aposten per un 'Netflix de videojocs'

Wade, primera plataforma a Espanya

La Lan Party de Mollerussa que es va celebrar al novembre.

La Lan Party de Mollerussa que es va celebrar al novembre.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món dels videojocs seguirà els passos de les plataformes de televisió en streaming. Així ho han decidit les principals empreses del sector de l’entreteniment i internet. Google, Amazon, Microsoft i PlayStation van confirmar sengles projectes, que s’estrenaran durant aquest any o, en el cas d’Amazon, el 2020. La iniciativa consisteix a oferir una àmplia varietat de videojocs a cada plataforma perquè els usuaris puguin decidir en qualsevol moment a quin títol jugar i en quin dispositiu fer-ho, sense necessitat de comprar-lo, descarregar-lo, ni utilitzar videoconsoles. Això sí, com en les plataformes de televisió, s’haurà d’abonar una tarifa entorn dels 10 euros mensuals. A més a més, serà imprescindible una bona connexió a internet per evitar possibles fallades de connectivitat.

En el cas de Google, l’empresa es va aliar l’any passat amb el desenvolupador de videojocs Ubisoft, responsable de títols destacats com Assassin’s Creed i Far Cry, per crear Project Stream, actualment en versió de prova. Microsoft va fer el mateix amb el projecte xCloud que, segons el seu director executiu, Satya Nadella, s’estrenarà aquest any. D’altra banda, diverses fonts asseguren que Amazon estaria contractant personal qualificat per desenvolupar la seua pròpia versió amb què entrar al mercat el proper any i la mítica empresa japonesa de videoconsoles PlayStation llançarà aquest mes de febrer a Espanya una versió de prova de Playstation Now, plataforma en línia que comptarà amb més de 600 títols.

Les tarifes giraran entorn dels 10 euros mensuals i serà imprescindible una bona connexió a internet

Deixant de banda les grans empreses, la plataforma espanyola Wade ofereix des del mes d’octubre passat fins a 50 títols per tan sols 7,99 euros al mes.

tracking