SEGRE

Editem el menú contextual de Windows

Heu obert un arxiu amb el botó dret del ratolí i us apareixen un grapat d’opcions que no heu utilitzat ni utilitzareu mai. Avui hi posarem solució.

Editem el menú contextual de Windows

Editem el menú contextual de Windows

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un menú massa llarg? Un programa per gestionar la impresora, un per llegir arxius PDF, un per a la targeta gràfica, un per obrir arxius comprimits, un per desinfectar l’ordinador i un altre per fer una neteja d’arxius. Al llarg dels anys ens hem anat descarregant desenes de programes als nostres ordinadors que molt poques vegades utilitzem, però que ens són indispensables per a un ús correcte del nostre sistema. Aquests programes solen incorporar una sèrie d’elements d’accés ràpid que es col·loquen al menú contextual del nostre ordinador. I quan obrim un arxiu ens trobem la barbàrie. Quants cops heu vist un llistat excessivament llarg com el de la imatge superior? No, la majoria d’aquestes opcions no les utilitzareu mai.

Hi ha solució? Esclar, si no no en parlaríem! Si no teniu inconvenient a descarregar-vos un altre programa, aquest problema el podrem arreglar en poca estona. Us deixem tres noms de programes útils: Easy Context Menu, Menu Maid i ContextEdit. Tal com indica el nom dels tres programes, us serviran per obrir les opcions del sistema i editar tots aquells elements que apareixen al nostre menú contextual. Un cop editat i guardat tindrem un menú net com una patena. Per als que els agradi una mica més el risc, els recomanarem el programa CCleaner, una suite molt interessant que ens servirà per arreglar la interfície del menú contextual però també per deixar l’ordinador net de brossa innecessària.

Voilà. Menú llest i preparat. Tant si heu utilitzat una eina com una altra, el resultat hauria de ser el mateix, un menú contextual net, personalitzat i usable, sense distraccions de programes i funcions que no utilitzarem mai. Heu de pensar que un menú contextual ben adaptat ens facilitarà la nostra tasca diària i ens optimitzarà i agilitzarà la feina, ja que no haurem de perdre el temps visualitzant elements que no volem. Existeix un menú contextual perfecte? No, ja que dependrà de cada usuari. El que sí que podem recomanar és que sigui curt i tingui les opcions necessàries per facilitar-nos la vida, com el de la imatge superior.

tracking