SEGRE

Com protegir-se bé de l'spyware Pegasus

Hola, presidents de casa vostra. Si temeu ser espiats per algun govern del món –a saber què heu fet–, avui us donem algunes pistes  per evitar ser infectats i espiats

Com protegir-se bé de l'spyware Pegasus

Com protegir-se bé de l'spyware PegasusSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nom que ja és reconeixible mundialment

Fins fa quatre dies poca gent coneixia de què anava això de Pegasus. Més reconegut és el concepte de spyware, que ens ha acompanyat al llarg de la nostra vida a internet, juntament amb troians o malware. L’spyware són tots aquells programes que tenen per objectiu que cliquem en algun enllaç per fer que puguin entrar al nostre dispositiu i, d’aquesta manera, poder començar la tasca d’espionatge. Si el que voleu és prendre mesures per evitar ser espiats, ja sigui per Pegasus com per qualsevol altre software maliciós, avui us donem algunes instruccions fonamentals per garantir-vos la màxima seguretat. Per fer-ho hem visitat la web de Kaspersky, un dels serveis més complerts antivirus.

Recomanacions si teniu mòbils iOS i Android

Un dels primers consells és tenir una bona higene digital, i això és revisant de forma periòdica els continguts que s’han descarregat al telèfon, des de xarxes o des de segons quines pàgines web amb el navegador. També és recomanable reiniciar cada dia el dispositiu, així es força que moltes infeccions quedin esborrades, com si estiréssim la cadena del vàter. També és interessant desactivar iMessage, el servei de missatgeria integrat d’iOS, ja que és un altre vector d’infeccions al ser un dels principals sistemes d’entrada de missatges amb clics maliciosos. Igualment, si es reben missatges tipus SMS, cal no obrir-los mai, tret que provinguin d’un operador de confiança. Si s’han d’obrir, es recomana fer-ho amb l’ordinador de sobretaula.

Més complicat, VPN i antivirus

El que hàgiu estat teletreballant deveu conèixer l’existència de les VPN, una fórmula per connectar-se a altres dominis, països o, directament, ocultar el nostre rastre. Això és interessant perquè alguns codis maliciosos s’entreguen mitjançant missatges dels operadors. Utilitzant una xarxa VPN s’evitaria rebre aquests missatges. Una recomanació, tot i que menys usual en els nostres mòbils, és instal·lar-se un paquet de seguretat, un antivirus que revisi què passa al nostre dispositiu, i que vagi buscant els possibles programes espia. Això sí, com han alertat moltes vegades els experts de Lleida a Vint-i-dos, hi ha dos tipus de persones, les que han estat infectades i les que encara no. Molta alerta!

tracking