PIRAGÜISME MUNDIAL JÚNIOR I SUB-23

Primera medalla per a Lleida al Mundial d'eslàlom

L'urgellenc Manel Contreras es penja la plata per equips de K1

Manel Contreras, dret a l’esquerra, al podi per equips amb la medalla de plata.

Manel Contreras, dret a l’esquerra, al podi per equips amb la medalla de plata.RFEP

El piragüisme lleidatà va aconseguir ahir la primera medalla en la jornada inaugural del Campionat del Món júnior i sub-23 d’eslàlom, que es disputa fins diumenge a la ciutat polonesa de Cracòvia. Ho va fer de la mà de Manel Contreras, debutant a la categoria sub-23 i que va estrenar el seu palmarès internacional amb una medalla de plata per equips de K1 al costat dels bascos Pau Echaniz i Alex Goñi. El palista del Cadí Canoe Kayak de la Seu d’Urgell, que els dos últims anys havia competit en Mundials i Europeus júnior sense arribar a trepitjar el podi, ho va fer per fi ahir en la seua estrena a la categoria sub-23. Va entrar a l’equip estatal a última hora arran de la renúncia del seu company i màxim exponent del piragüisme espanyol, Miquel Travé, que s’ha centrat a preparar el Mundial absolut on estaran en joc les places olímpiques per als Jocs de París 2024. L’urgellenc, de 18 anys, no va deixar passar l’oportunitat i després d’una gran baixada, en la qual només va penalitzar dos segons a la sisena porta del recorregut, va aconseguir amb els seus dos companys de patrulla pujar al segon calaix del podi. El trio estatal va marcar un crono de 87.90 i es va quedar a tan sols 81 centèsimes de l’or, que va ser per a l’equip de França amb 87.09.

El bronze va ser per a Itàlia, amb 91.04. Va ser l’únic podi de la selecció espanyola en les competicions per equips, en les quals es va centrar el programa inaugural. Els júniors de caiac, entre els quals hi havia dos lleidatans, Faust Clotet (AE Pallars) i Miquel Farran (Mig Segre Ponts), van ser els que més a prop van estar de sumar un nou metall.

Van acabar cinquens amb un crono de 97.66, a més de quatre segons del podi. Per la seua part, l’equip júnior de canoa, integrat entre d’altres pels palistes del Cadí Marc Vicente i Azuka Mbelu, va ser setè, mentre que la urgellenca Anna Simona, que ve d’aconseguir dos medalles per equips a l’Europeu de Bratislava, va aconseguir ahir el setè lloc en patrulles K1 i el vuitè en C1, ambdós de la categoria júnior. Avui es disputen les eliminatòries individuals.

“Ha sigut flipant, una experiència que mai havia viscut abans”

Manel Contreras estava ahir eufòric amb la seua primera medalla amb Espanya. “Ha sigut flipant, mai abans havia viscut una experiència d’aquest tipus i aconseguint una medalla. Ha estat una baixada en la qual he gaudit moltíssim”, va assenyalar el lleidatà, que no esperava pujar al podi en la seua estrena. “Anava amb dos companys que venien de guanyar l’Europeu per equips [amb Miquel Travé] i sabia que hi havia possibilitats, però no em feia a la idea d’aconseguir-ho.” Sobre les aspiracions a nivell individual, el palista del Cadí va reconèixer que “és el meu primer any a la sub-23, en la qual competeixo amb gent més gran i amb més experiència, per això m’ho prendré amb calma, buscant el meu millor nivell. Entrar a la semifinal seria un bon resultat”.