SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Barça i Atlètic, el model

El Lleida basarà el contingut del reglament de règim intern del Camp d’Esports en el que ja apliquen aquests clubs de Primera || Crearà un Comitè de Disciplina Social per aplicar les sancions

Pere Roqué i Xavier Pérez, dos dels integrants de la Taula de Treball.

Pere Roqué i Xavier Pérez, dos dels integrants de la Taula de Treball.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur reglament de Règim Intern del Camp d’Esports, que elaborarà la Taula de Treball que es va constituir dimecres, per regular els drets i obligacions dels abonats i aficionats que accedeixin a l’estadi, s’ha basat en el que ja apliquen diversos clubs de Primera i Segona divisió A, fonamentalment els elaborats pel FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid. També s’ha tingut en compte els que tenen el Màlaga i el Girona. Sobre aquesta base, a la pròxima reunió de la Taula de Treball, el 20 d’abril, ja s’establirà un esborrany del reglament que s’aplicarà al Lleida.

Una de les novetats que suposarà aquesta normativa de règim intern és la creació d’un Comitè de Disciplina Social o Comissió Disciplinària –el nom encara s’ha de definir– que serà el responsable d’aplicar les sancions si es donés lloc a fer-ho. Aquest comitè o comissió estaria format en principi per tres persones, dos d’elles pertanyents al club i una d’externa. El nombre de membres, que també s’ha de definir a la Taula, pot ser gran, encara que en principi la idea inicial és que siguin tres. Que la majoria d’ells siguin del club és com a conseqüència que les sancions que apliquen els diferents comitès s’imposen habitualment al club, malgrat que Antiviolència també pot actuar contra persones concretes.

El nou codi tipificarà, entre altres coses, les sancions i regularà les normes d’accés al camp

El nou reglament definirà el dret d’admissió a l’estadi i regularà les causes que poden provocar la prohibició d’accés al recinte. Entre aquestes, trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques, estupefaents o substàncies psicotròpiques, així com en el cas que l’abonat o aficionat hagi estat sancionat amb la prohibició d’entrada al recinte.

També es definirà quina mena de material pot introduir-se al Camp d’Esports i el que està prohibit, com les bengales o les pancartes o banderes que incitin a la violència, siguin vexatòries o continguin injúries, amenaces, insults o que impliquin qualsevol tipus de discriminació per raó de raça, religió o orientació sexual.

Un altre punt important serà la tipificació de les sancions a aplicar, d’acord a les infraccions que es puguin cometre. Per aquesta raó, es catalogaran les infraccions en faltes lleus, greus o molt greus. Entre les lleus es considerarà la utilització inadequada de les instal·lacions, negar-se a col·laborar amb els empleats del club quan se’ls requereixi la identificació o no estar al corrent de pagament dels abonaments. També causar danys al recinte.

Entre les greus hi haurà la reincidència en la comissió de faltes lleus, l’ús indegut dels abonaments o entrades o la introducció o consum de begudes alcohòliques. Entre les faltes molt greus figuraran la introducció o tinença d’armes blanques, el llançament d’objectes contra altres aficionats o al terreny de joc, així com participar en actes violents al Camp d’Esports.

tracking