Mourinho aconsegueix amb el United el seu quart títol continental

Emotiu homenatge a les víctimes de l’atemptat

La plantilla del Manchester United celebra el títol aconseguit ahir a Solna.

La plantilla del Manchester United celebra el títol aconseguit ahir a Solna.EFE

El Manchester United va donar aquest dimecres més llustre al seu palmarès al guanyar la Lliga Europa, únic títol que li faltava, amb un triomf còmode davant un Ajax desaparegut (0-2), sotmès sense plantar batalla pels gols de Pogba i Mkhitaryan. Abans de la final, disputada a l’estadi Friends Arena de Solna (Suècia) davant d’uns 50.000 espectadors, es va guardar un emotiu minut de silenci en memòria de les víctimes de l’atemptat de dilluns passat a Manchester.

Amb aquesta victòria, Jose Mourinho, entrenador del Manchester United, va aconseguir el seu quart títol continental. El portuguès ja tenia una Copa de la UEFA (2002-2003) i una Champions (2003-2004) amb el Porto i una segona Champions amb l’Inter de Milà (2009-2010). Comptant competicions a Portugal, Itàlia, Espanya i Anglaterra, Mourinho ja acumula 25 títols.

El centrecampista del Manchester Ander Herrera va ser designat el millor jugador del partit. El del United va ser un triomf tan incontestable com funcionarial, amb molt poca brillantor en una final escassa de futbol, en la qual l’equip de Mourinho va imposar el físic, l’organització defensiva i el pes específic dels seus jugadors principals. Amb això en va tenir de sobres per vèncer un equip inexpert i molt lluny del gran nivell que ha mostrat en tota la competició.

Va sortir més ben plantat el United, evidenciant la superioritat física al centre del camp, amb Mata l’onze inicial. El gol de Pogba, als 18 minuts de partit, va encarrilar la final per a l’equip de Manchester, que no va patir gaire.