L’Athletic torna a guanyar i serà a la fase de grups

Un gol de Muniain va ser suficient per batre de nou el Panathinaikos

Els jugadors de l’Athletic celebren el gol de Muniain.

Els jugadors de l’Athletic celebren el gol de Muniain.EFE

Aduriz, amb una bellíssima jugada que es recordarà durant temps a San Mamés, va permetre que Muniain segellés el pas a la fase de grups de l’Europa League de l’Athletic, que va tornar a imposar-se ahir al Panathinaikos. Si a l’anada els de Ziganda van guanyar 2-3, ahir el triomf bilbaí va ser menys èpic, un escarit 1-0. Córdoba, una de les últimes perles del planter de Lezama, va protagonitzar els primers minuts. Va il·lusionar amb una veloç conducció amb la cama esquerra i després va decebre rematant una gran centrada de San José. Una bona rematada d’Aduriz que va anar al travesser i després al lateral de la xarxa va ser la segona ocasió en què va cantar gol l’afició bilbaïna, encara que l’àrbitre va assenyalar fora de joc. Sí que va encertar Muniain en la segona ocasió. Ho va fer per posar el llaç a un bellíssim regal d’Aduriz (1-0).

Al tornar dels vestidors, l’Athletic va intentar sentenciar ràpid l’eliminatòria. Fins a sis ocasions va encadenar l’Athletic en vint minuts sense resposta grega. Les dos millors en jugades de Susaeta. Ja amb Williams al camp, Aduriz va intentar la segona jugada de la nit. Un xut davant de Vlachodimos que se li’n va anar per sobre del travesser. La contínua baralla de Córdoba i un fort tret alt de Luciano van abaixar el teló a una eliminatòria clarament definida a favor del conjunt basc, que estarà avui al sorteig.