BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí destrossa el Gernika

Les urgellenques completen un partidàs i se situen a una sola victòria de la tercera plaça || Bahí, Hempe i Vilaró firmen més de la meitat dels punts i lideren un triomf de prestigi

Les jugadores del Cadí van celebrar al mig de la pista la gran victòria davant d’una afició entregada.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va passar literalment per sobre del Gernika Bizkaia, al qual va superar per 20 punts de diferència (82-62) en un partit dominat de principi a fi i que els permet situar-se a una sola victòria de la tercera posició. Les urgellenques, liderades per Hempe, Bahí i Vilaró, que van firmar 53 dels 82 punts, van impartir tota una exhibició defensiva i ofensiva i van ofegar per complet un equip que aquesta temporada juga a Europa i al qual van guanyar, a més, l’average particular.

El Cadí ja va avisar d’inici amb un començament devastador, complint les premisses que Bernat Canut havia demanat a la prèvia: defensa intensa, concentració i transicions ràpides. Tres cistelles de Hempe i unes altres dos de Vilaró van situar un sorprenent 10-0 en el marcador transcorreguts els primers tres minuts de joc. Les urgellenques estaven ofegant en defensa les biscaïnes i en atac es mostraven infal·libles, aconseguint a més moltes segones opcions, producte de la gran intensitat en el joc.

El Gernika només va ser capaç d’anotar dos tirs lliures en poc més de sis minuts, per situar el 14-2, després del desè punt d’una intractable Hempe. A 3:30 del final del primer quart va arribar la primera cistella en joc de les basques, però Vilaró, amb un triple, va restablir la màxima diferència (17-5). En els últims dos minuts es va obrir una guerra de triplistes entre Kraker, que en va anotar dos, i Banham, que va encertar en tres ocasions, per evitar que les diferències no arribessin a ser vergonyants (25-16).

El joc es va asserenar en el segon període. Encara que el Cadí va començar igual d’intens i establint en dos ocasions una màxima diferència de 14 punts (31-17 i 33-19), gràcies sobretot a segones opcions després de rebot ofensiu de Bahí i Ariadna Pujol, el Gernika, amb una defensa zonal, va començar a crear problemes a les urgellenques i les diferències van caure fins als 5 punts (37-32), que van ser 7 al descans (41-34).

A la segona meitat, el Cadí va recuperar les seues prestacions i va mantenir les rendes sempre per sobre dels 10 punts, 14 al final del tercer quart. Faltava la rematada final i les de Bernat Canut ho van donar tot just arrancar l’últim assalt. Al primer minut, el tècnic del Gernika va haver de parar el partit perquè la renda ja era de 16 punts (66-50). Una altra vegada la defensa local va ofegar les basques, que veien impotents com la diferència arribava a ser de 20 punts al final d’un partit memorable del Cadí.

“Cal felicitar les jugadores perquè s’hi han deixat les cames” Bernat Canut no va dubtar a felicitar les seues jugadores pel gran partit davant d’un rival d’altura, “el primer dels mortals després de Girona i Perfumerías”, segons el va qualificar el mateix tècnic. “Sabíem que havíem de fer un partit de 40 minuts de concentració màxima si volíem tenir opcions. No podíem abaixar la tensió en cap moment i aquí hem estat millors que Gernika, hem volgut més la victòria que elles”, va apuntar Canut, que va qualificar el partit com “una guerra”. “Els àrbitres han xiulat poc. S’ha repartit molta llenya perquè el Gernika és molt dur. Cal felicitar les jugadores perquè s’hi han deixat les cames”, va indicar.