FUTBOL EUROPA LEAGUE

Una gran segona part deixa l’Espanyol a prop de la lligueta

Remunta el gol inicial del Zoryà ucraïnès malgrat fallar un penal

Els jugadors de l’Espanyol celebren el gol de Javi López.

Els jugadors de l’Espanyol celebren el gol de Javi López.JAVIER BORREGO/AFP7/EUROPAPRESS

L’Espanyol va guanyar ahir el Zoryà Luhansk (3-1) en l’anada del play-off de l’Europa League i va fer un gran pas cap a la fase de grups de la competició, remuntant un gol inicial en contra i desemmandrint-se a temps. No va començar bé l’equip local, que va deixar que el Zoryà protagonitzés accions de perill a la contra. Després de diversos avisos, l’equip ucraïnès es va avançar en el marcador al 38, amb un gran gol de Kotxergin.

La segona meitat va ser blanc-i-blava. La igualada va arribar gràcies a Ferreyra, que va anar de menys a més i va acabar jugant de manera que podria fer oblidar Borja Iglesias. L’argentí va aprofitar un rebot en un centrexut de Javi Puado per rematar de cap a plaer (1-1). Javi López, un dels assenyalats en la derrota de lliga davant del Sevilla, es va apuntar a la festa ofensiva, al frontó en què estava convertint el partit l’equip local. El capità, després de fallar un penal Esteban Granero, va posar el 2-1 en el minut 79 amb un fort i col·locat xut amb la cama dreta. Amb la remuntada, l’Espanyol va buscar augmentar la diferència. El Zoryà va intentar amarrar el resultat però Vargas, dos minuts després, va posar el 3-1 definitiu després de controlar una assistència de Wu Lei per donar molta vida i renda a l’Espanyol de cara al matx de tornada a Ucraïna.